Γυμνό μοντέλο κυκλοφορεί στο δρόμο και οι Γερμανοί αδιαφορούν

16:27 2/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα πανύψηλο μελαχρινό μοντέλο περπάτησε για μια μέρα εντελώς γυμνή στην πόλη του Ντίσελντορφ της Γερμανίας χωρίς ωστόσο να προκαλέσει καμία ιδιαίτερη αίσθηση!

Αυτό ήταν στα πλαίσια ενός πρότζεκτ του ανατρεπτικού Ελβετού καλλιτέχνη Μιλό Μοϊρέ. Ο καλλιτέχνης έβαλε ένα μελαχρινό μοντέλο να βγει γυμνή στο δρόμο και να μετακινηθεί με το μετρό. Το μόνο που τη συνόδευε ήταν τα γυαλιά της, μια τσάντα που είχε ριγμένη πάνω της αλλά και οι μαύρες γόβες της.

Πάνω στο κορμί της, ο Μοϊρέ είχε γράψει με μαρκαδόρο όλα τα είδη ρουχισμού -εσώρουχο, σουτιέν, παντελόνι, πουκάμισο- που δεν φορούσε.

Ο τίτλος του πρότζεκτ είναι The Script System.

«Η ριζοσπαστική γύμνια γίνεται η ασπίδα απέναντι στα στερεότυπα και επιτρέπει στον καλλιτέχνη να εξαφανίζεται πίσω από την τέχνη του».

Ωστόσο, το πρότζεκτ του δεν είχε και τόσο επιτυχία καθώς οι Γερμανοί δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν και πολύ από το θέαμα της γυμνής κοπέλας που αντίκρισαν. Η κοπέλα περπάτησε όλη την πόλη σαν οποιαδήποτε γυναίκα που θα πήγαινε στη δουλειά της, μπήκε στο μετρό και στο λεωφορείο, όμως οι αντιδράσεις των πολιτών κινήθηκαν από απάθεια και ψυχρότητα μέχρι ελάχιστα χαμόγελα και ψιθύρους στην καλύτερη!

Keywords
Τυχαία Θέματα