Η CIA αντέγραφε τον Τζέιμς Μποντ! (ΦΩΤΟ)

19:47 18/7/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και λένε ότι η τέχνη αντιγράφει τη ζωή στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε μάλλον το αντίθετο με τους μηχανικούς της CIA να προσπαθούν να αντιγράψουν τα τρελά γκάτζετ του Τζέιμς Μποντ για τους πράκτορές τους.

Ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου του Warwick, Κρίστοφερ Μοράν που εξειδικεύεται στην Εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την σχέση του συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ με τον διευθυντή της CIA,

Άλεν Ντούλες κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίστηκαν έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι η CIA αντέγραφε τη δεκαετία του '50 μερικές από τις πιο διάσημες συσκευές του Μποντ.

O Μόραν υποστηρίζει ότι ο Ντούλες, ήταν τόσο γοητευμένος με τον 007, που συνάντησε τον Φλέμινγκ ώστε να ανταλλάξει ιδέες μαζί του.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της CIA εάν μπορούν να κατασκευάσουν κάποιες από τις συσκευές του Μποντ.

«Ήταν γοητευμένος από την τεχνολογία και τα γκατζετς. Φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η CIA αναπαρήγαγε ιδέες από ταινίες του Τζέιμς Μποντ», είπε ο Μοράν.

Κάποια από τις ιδέες που αντέγραψαν ήταν τα παπούτσια με την δηλητηριώδη μύτη στιλέτο από την ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη». Υπήρξαν και άλλες αντιγραφές ωστόσο με μικρότερη επιτυχία.

Ο Ντούλες είχε ενθουσιαστεί από το κουμπί εκτίναξης του καθίσματος, αλλά και το πολυβόλο στην ασήμι Aston Martin DB5 του 1964. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ντούλες είχε αναφερθεί σε συνέντευξη του στο περιοδικό Life το 1964 στη συνάντησή του με τον Φλέμινγκ στο Λονδίνο το 1959.

«Γνώρισα ένα λαμπρό και πνευματώδη άνθρωπο», είχε πει.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Warwick ψάχνοντας τα αρχεία του σοβιετικού Τύπου, διαπίστωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας γελούσαν με τη φιλία μεταξύ Ντούλες και Φλέμινγκ.

«Οι κομμουνιστές μιλούσαν πολύ για τους δεσμούς τους. Καταγράφηκε σε εφημερίδες της εποχής. Έλεγαν πόσο άχρηστη πρέπει να είναι η CIA που βασιζόταν σε ένα βρετανικό μυθιστοριογράφο για να εμπνευστεί», αναφέρει ο Μόραν.

Keywords
Τυχαία Θέματα