Η Vodafone κατέχει κι επίσημα το 91,2% της HOL

17:59 22/8/2014 - Πηγή: AEK365

Η Intracom Holdings και η Vodafone-Panafon ανακοίνωσαν την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της Hellas online από τη Vodafone. Μετά τις ανακοινώσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε στην άρση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Hellas online.

Η Vodafone Ελλάδας στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι συμφώνησε με τις εταιρείες Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην Hellas online, στην τιμή των 72,7 εκατ. ευρώ. Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην Hellas online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της Hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013. Η Hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellasonline είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit.

Keywords
Τυχαία Θέματα