«Η ΑΕΚ έκανε καλή επιλογή με τον Πετρόπουλο!»

09:55 25/12/2012 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις προπονητές που έχουν δουλέψει με τον Αντώνη Πετρόπουλο μίλησαν στην εφημερίδα «LiveSport» και συμφωνούν πως η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή επιλογή. Ο Γιώργος Χατζάρας (Αιγάλεω 2006-07), ο Βασίλης Βούζας (Βούζας, 2005-06), ο Γιάννης Χατζηνικολάου (Αιγάλεω 2007-08) και ο Γιώργος Παράσχος (ΟΦΗ β' γύρος 2007-08) μιλάνε για τον νεαρό επιθετικό και σκιαγραφούν το προφίλ του.

Γιώργος Χατζάρας: Δεν έχει τέτοιο παίκτη η ΑΕΚ!

«Ο Αντώνης είναι ένα παιδί με χιούμορ, που δουλεύει πολύ. Είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, είναι φορ

περιοχής και ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής μπορεί να εμπιστευτεί. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Δεν έχει τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της.

Όταν τον πήρα στην ομάδα ήταν πιτσιρίκι. Τότε συνήθιζα να βάζω σε κάθε νέο έναν παλιό δίπλα του για να του μάθει τις αξίες της ομάδας. Θυμάμαι ότι τον είχα «αναθέσει» στον Γιώργο Μπάρκογλου και στον Γιώργο Αλεξόπουλο. Να τον έχουν από κοντά, να τον συμβουλεύουν. Έκαναν καλή δουλειά...

Θεωρώ ότι στο Αιγάλεω έβαλε τις βάσεις για να κάνει τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του ήταν ένα στο Αλκαζάρ κόντρα στη Λάρισα τη σεζόν 2006-2007. Είναι αρχή της σεζόν τον ξεκινάω βασικό και βάζει δύο γκολ ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου... Νομίζω ότι είχε και δοκάρι με ένα σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα και αρκετά πλάγια! Δεν κερδίσαμε σε εκείνο τον αγώνα, ήρθαμε 2-2 ενώ χάσαμε και πέναλτι. Όμως ο Αντώνης ήταν συγκλονιστικός. Μετά από αυτό το παιχνίδι οι συμπαίκτες του για να τον πειράξουν του φώναζαν: «Ρόι, Ρόι, Ρόι, Ρουντ Φαν Νιστελρόι»!

Γιώργος Παράσχος: Ένα αληθινό διαμάντι

«Νομίζω ότι το διάστημα που δουλέψαμε μαζί στον ΟΦΗ (σ. σ. το δεύτερο μισό της σεζόν 2007-2008), ήταν το καλύτερό του στην Α' Εθνική. Σε δέκα αγώνες πέτυχε 4 γκολ και ουσιαστικά άνοιξε η πόρτα για να επιστρέψει και να μείνει μόνιμα στον Παναθηναϊκό από όπου τον είχαμε πάρει δανεικό διότι ήταν παροπλισμένος.

Κατά τη γνώμη μου είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελλάδα στη θέση του σέντερ φορ, του επιθετικού περιοχής. Θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερα πράγματα αν είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Ο χαρακτήρας του είναι ότι καλύτερο μπορεί να θέλει ένας προπονητής. Ένα αληθινό διαμάντι. Στις προπονήσεις μόνο δουλεύει. Δεν ακούς τη φωνή του. Δεν τον νοιάζει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Θυμάμαι πως τότε στον ΟΦΗ ζητούσε να μείνει για έξτρα προπόνηση. Ήθελε να κάνει σουτ να βελτιώνεται... Στην ΑΕΚ και λόγω συνθηκών πιστεύω ότι θα προσφέρει και θα αποδείξει την αξία του».

Γιάννης Χατζηνικολάου: Η απώλειά του μας κόστισε

«Ήμουν προπονητής του στο Αιγάλεω τη χρονιά που πήρε τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν, αλλά όσο περνούσε ο καιρός ανέβαζε την απόδοσή του. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά με δικά του γκολ είχαμε κάνει δύο νίκες προς το τέλος της συνεργασίας μας τον Ιανουάριο (σ. σ. ένα στη νίκη με 1-0 επί του Πιερικού και δύο στη νίκη με 2-0 επί του Εθνικού Αστέρα).

Μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα παίκτη χαμηλών τόνων, ευδιάθετο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη. Μπορεί να μην είναι ο πιο τεχνίτης, αλλά έχει την αίσθηση του γκολ μέσα στην περιοχή. Στο Αιγάλεω ήταν το σημείο αναφοράς μας. Ο φορ περιοχής με όλη τη σημασία της λέξης. Δυστυχώς μετά την αποχώρησή του αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα (σ. σ. ο κ. Χατζηνικολάου απολύθηκε τον Μάρτιο, ενώ στο τέλος της σεζόν το Αιγάλεω υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική)».

Βασίλης Βούζας: Δυσεύρετα τα στοιχεία του

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ τον Αντώνη τον βρήκα στο Χαϊδάρι, όταν ανέλαβα την τεχνική του ηγεσία. Νομίζω ότι του έδωσα περισσότερες ευκαιρίες από ότι ο προκάτοχός μου (σ. σ. Γιάννης Παπακώστας), ο οποίος τον χρησιμοποιούσε συνήθως ως αλλαγή.

Σαν ποδοσφαιριστής είχε από τότε (2006) πολύ καλά στοιχεία, αλλά έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από τη συνεργασία μας. Η δύναμή του, το εκτόπισμά του και το αριστερό του πόδι είναι δυσεύρετα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν βρίσκεις εύκολα επιθετικούς με τα δικά του στοιχεία.

Πιθανόν να αδίκησε και τον εαυτό του, αλλά στον Παναθηναϊκό έπεσε και πάνω στον Σισέ, οπότε το έργο του δεν ήταν εύκολο...».

Keywords
Τυχαία Θέματα