Η ΑΕΚ πληρώνει το αντίτιμο για να σωθεί

19:18 2/6/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το άθλημα, με το λίγο που έχω ασχοληθεί, αν μη τι άλλο κατάλαβα πως ο συντελεστής δυσκολίας γι' αυτό που κατάφερε φέτος η ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ, ήταν πολύ υψηλός. Και δεν μιλάω μόνο για τα εσωτερικά θέματα. Η ομάδα από το Άργος φαινόταν να είναι το ακλόνητο φαβορί. Και ειδικά με το πλεονέκτημα έδρας, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Αλλά τελικά και στα τρία παιχνίδια της σειράς, η ΑΕΚ απέδειξε ότι και καλύτερη

ομάδα έχει και μεγαλύτερο «θέλω» διέθετε για την κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η εμφάνιση του Δημήτρη Λαζόπουλου. Που συνέπεσε χρονικά και με τις εξελίξεις στην Ερασιτεχνική με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Και είναι πολύ ευχάριστο πως η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ και πίσω από αυτή την κατάκτηση, υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ πήραν λοιπόν αδειοδότηση, με τον Χρήστο Πανόπουλο να εκφράζει τελικά με την χιουμοριστική ανάρτηση την πραγματικότητα καλύτερα από τον καθένα...

Αυτή η διαδικασία της αδειοδότησης, έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Πιστεύω ότι η περσινή μη αδειοδότηση της ομάδας, ήταν το κομβικό σημείο για όλα όσα ακολούθησαν και οδήγησαν στον υποβιβασμό. Και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Το πρώτο πολύ σημαντικό στοιχείο, ήταν πως στο καθοριστικό παιχνίδι των play offs με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με πεντακάθαρο γκολ του Λυμπερόπουλου, το οποίο ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Επιπλέον υπήρξε και μια περίπτωση πέναλτι στο δεύτερο μέρος, που ο Κάκος δεν είδε...

Με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι κάποιοι ξεπέρασαν το πρώτο... πολύ δύσκολο εμπόδιο. Με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν κομματάκι πιο δύσκολο να την αφήσουν χωρίς άδεια...

Αφού το έλυσαν αυτό, προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου... Η ΑΕΚ προσφερόταν πέρσι για επίδειξη ισχύος και για «βιτρίνα» σχετικά με το «άτεγκτο» της διαδικασίας της αδειοδότησης. Κι αυτό στην ουσία έγινε.

Φωνάζαμε και τότε πως γελάνε και οι πέτρες με την άδεια στον Παναθηναϊκό, αλλά ποιος άκουγε...

Έτσι η ΑΕΚ εξαναγκάστηκε, μέσα στα ήδη τεράστια προβλήματα να έχει να φτιάξει και ομάδα και χωρίς χρήματα και με σοβαρούς περιορισμούς στις μεταγραφές, που σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν και την μετέπειτα πορεία της. Σε συνδυασμό βέβαια με τα σοβαρά λάθη στην στελέχωση και στις επιλογές, που ακολούθησαν.

Σήμερα λοιπόν και με τον κίνδυνο να χαθεί η θέση στην ευρωπαϊκή βαθμολογία, που εξασφαλίζει ότι ο πρώτος θα παίζει απευθείας στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φαίνεται ότι τα... λουριά χαλάρωσαν ακόμη περισσότερο. Σε μια διαδικασία που κάποιοι θέλουν σώνει και ντε να μας πείσουν ότι είναι σοβαρή, επειδή προέρχεται από την ΟΥΕΦΑ, του «μεσιέ» Πλατινί. Δυστυχώς, γελάνε και οι πέτρες...

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, αυτό που αποδεικνύεται, είναι ότι πως τα φέρνουν από δω, πως τα φέρνουν από κει, τελικά οι κανονισμοί ισχύουν μόνο για την ΑΕΚ στις περισσότερες περιπτώσεις...

Με αφορμή το παραπάνω συμπέρασμα, να αναφερθώ και σε κάτι άλλο πολύ... ωραίο που ακούω τον τελευταίο καιρό.

Λένε: «Α, ωραία είναι η ΑΕΚ... Μπαίνει σε εκκαθάριση και γράφει στο...χιόνι υποχρεώσεις σε τόσο κόσμο, εκτός από το Δημόσιο. Μπράβο, ωραία λύση».

Και το λένε αυτό λες και η ΑΕΚ βάσει αυτής της επιλογής, δεν μπαίνει στην πιο σκληρή δοκιμασία της ιστορίας της. Λες και αυτή η επιλογή, αυτή η λύση, είναι για την ΑΕΚ εντελώς αναίμακτη.

Θυμίζω: Η ΑΕΚ θα παίξει στην Γ' Εθνική, θα παίξει σε ερασιτεχνική κατηγορία. Μπορεί αυτό να συνοδεύεται από την δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ μεγάλο, ένα πολύ σοβαρό αντίτιμο που καλείται να πληρώσει η ΑΕΚ.

Ο νόμος δίνει την δυνατότητα λύσης με τον τρόπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, αλλά προβλέπει και μια ποινή, την οποία επίσης θα εκτίσει η ΑΕΚ. Αυτή του υποβιβασμού στην ερασιτεχνική κατηγορία και μιας διαδικασίας πρωτόγνωρης για ένα τέτοιο μέγεθος. Επαναλαμβάνω, άσχετα με το ευτύχημα της δραστηριοποίησης του Μελισσανίδη.

Αφήνω έξω τα πρόσωπα που είναι μια άλλη ιστορία. Σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, είναι σαφές πως ναι μεν απαλλάσσεται από τον μεγάλο βραχνά των τελευταίων ετών, αλλά γι' αυτό πληρώνει πολύ σοβαρό αντίτιμο. Ούτε εδώ λοιπόν υπάρχει οποιοδήποτε ίχνος «λαδιάς», όπως δεν υπήρχε και στην περίπτωση του Άρθρου 44.

Νόμου που υπήρχε από το 1992 και πριν υπαχθεί στην σχετική διάταξη η ΑΕΚ, θυμίζω ότι προηγήθηκαν οι Άρης και ΟΦΗ.

Άλλοι είναι αυτοί που έχουν τα πάντα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Άλλοι είναι αυτοί που ποτέ δεν έχουν πληρώσει για τίποτα. Άλλοι είναι αυτοί που τα πάντα τους έρχονται στο...πιάτο. Όχι η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κανονικά και με το νόμο, υποβιβάζεται και διαλύεται σαν ΠΑΕ. Δεν θα επιστρέψει ούτε σαν «Νέα ΑΕΚ», ούτε σαν «ΑΕΚ 1924» ή οτιδήποτε άλλο. Καταδικάστηκε σαν ΑΕΚ, θα εκτίσει την ποινή της σαν ΑΕΚ και θα επανέλθει σαν ΑΕΚ.

Για μια ακόμη φορά δηλαδή, αυτή είναι πάνω στην οποία θα εφαρμοστούν απόλυτα όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις, χωρίς ΚΑΜΙΑ ελάφρυνση, χωρίς καμιά «λαδιά», χωρίς κανένα «παραθυράκι». Την ώρα που παρά τις φωνές και τις διαμαρτυρίες κατά καιρούς, φαίνεται ότι άλλοι βρίσκουν μόνιμα «χείρα βοηθείας» όταν πρέπει... Και την εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ"

Keywords
Τυχαία Θέματα