Η ΑΕΚ που χτυπάει παντού και οι εσωτερικές μεταγραφές

10:00 4/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
"Χτυπάει παντού", έχει κεντρικό τίτλο σήμερα η εφημερίδα γράφοντας πως "η Ένωση οργανώνεται σε όλα τα μέτωπα κι εκτός από έμπειρους κι έτοιμους παίκτες απλώνει όλο και περισσότερο τα... δίχτυα της για περιπτώσεις ταλαντούχων πιτσιρικάδων. Η ΑΕΚ μετά την έκφραση ενδιαφέροντος πριν μερικές εβδομάδα για την περίπτωση του νεαρού Αρμενάκα από τις Ακαδημίες της Γουότφορντ, έφερε για δοκιμή στην Κ17 τον 16χρονο ομογενή από την Αυστραλία, Θανάση Τσιρίμπα".

SPORTDAY
Για τις μεταγραφικές τις κινήσεις γράφει για την ΑΕΚ η εφημερίδα τονίζοντας πως "έχει προχωρημένες επαφές με τους πρώτους στόχους". Πιο αναλυτικά η SD τονίζει: "Έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες μέχρι στιγμής στην «Ένωση», αλλά ψηλά στη μεταγραφική λίστα είναι αυτοί που αγωνίζονται στη Superleague και τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι. Όμως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν πρόκειται να μείνουν με... σταυρωμένα τα χέρια μέχρι τότε. Θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τους ποδοσφαιριστές, που αποτελούν προτεραιότητα, από τον Ιανουάριο, όταν και θα έχουν τυπικά το δικαίωμα να διαπραγματευθούν μαζί τους. Ωστόσο, με κάποιος από αυτούς η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη σε επαφή και ίσως πρόκειται και για σχεδόν τελειωμένες υποθέσεις.
Η λίστα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι, αλλά όχι μόνο. Είναι πιθανόν να δοθούν χρήματα και για αγορά παικτών, αλλά θα πρόκειται για περιπτώσεις, που το ρίσκο θα είναι μικρό".

LIVE SPORT
Για το ρόστερ της ΑΕΚ γράφει σήμερα η LIVE SPORT κάνοντας λόγο για εσωτερικές μεταγραφές: "Από την πορεία των βασικών εξαρτάται και το μέλλον των "μικρών" της ΑΕΚ. Περιμένουν στη γωνία οι πιτσιρικάδες", τονίζει η εφημερίδα.

GOAL
Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και τη δοκιμή του 16χρονου ελληνοαυστραλού γράφει η εφημερίδα. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ τονίζει το Goal:
"Ενας Ελληνοαυστραλός 16χρονος μεσοεπιθετικός ονόματι Θανάσης Τσιρίμπας αφίχθη στα Σπάτα με σκοπό να δοκιμαστεί στις προπονήσεις των ακαδημιών της ΑΕΚ. Ως την Παρασκευή θα έχει ληφθεί η απόφαση για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Τσέλσι (έξι μήνες) και της Φούλαμ (τρεις μήνες). Εφόσον δικαιολογήσει τις πολύ καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν, θα κερδίσει την παραμονή του στα τμήματα της υποδομής και φυσικά θα αξιοποιηθεί εν καιρώ. Αλλωστε, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ανάλογες περιπτώσεις που θα τσεκαριστούν στο επόμενο διάστημα.
Μπορεί δημόσια ο Νίκος Λυμπερόπουλος να επιχείρησε να ρίξει όσο γίνεται περισσότερο τα μεταγραφικά, αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον δεν μπορεί ουδείς να κρυφτεί. Ολη η δουλειά που γίνεται επί μήνες, η παρακολούθηση στόχων και το ξεκαθάρισμα των επιλογών που μπορούν να στελεχώσουν την ΑΕΚ στη Β' Εθνική αλλά και στην ολική επαναφορά στη φυσική της θέση. Κατά ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επικύρωση συμφωνιών με τη χαραυγή του νέου χρόνου.
Αλλωστε, με την είσοδο του Ιανουαρίου η ΑΕΚ θα έχει και το τυπικό δικαίωμα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που την ενδιαφέρουν και οδηγούνται σε λύση συμβολαίου το προσεχές καλοκαίρι. Οι στόχοι έχουν επιλεγεί, το τσεκάρισμα έχει υπάρξει από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος και δεν υπάρχει κανένας λόγος για χρονοτριβή. Αλλωστε, κάθε ομάδα που λειτουργεί με στοιχειώδη σοβαρότητα και προγραμματισμό δεν περιμένει το καλοκαίρι για να κλείσει μεταγραφές.
Ετσι, στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις βασικές μεταγραφικές επιλογές τους με το ξεκίνημα του 2014. Ειδικά για κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τους αρέσουν και έχουν κρίνει έπειτα από παρακολούθηση μηνών πως είναι ικανοί να βοηθήσουν την Ενωση δεν θα χαθεί λεπτό. Ηδη το μήνυμα που έχει σταλεί είναι πως πλησιάζει η ώρα για τις τελικές επαφές και την επισημοποίηση των στόχων.
Μέχρι τότε η ΑΕΚ συνεχίζει να κοιτάζει επιλογές, κυρίως εντός της ελληνικής αγοράς. Εύλογα, καθώς είναι αυτή που γνωρίζουν καλύτερα οι Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος και Δέλλας, αλλά και αυτή που θέλουν να επενδύσουν δεδομένου πως είναι προτεραιότητα η δημιουργία ελληνικής ομάδας. Και υπό αυτό το πρίσμα και το γενικό πρόσταγμα που έχει δώσει ο Μελισσανίδης προχωρούν για τη συνέχεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα