Η ΑΕΚ που θυμίζει και αξίζει

20:06 4/12/2011 - Πηγή: AEK365

Αξίζει κάτι παραπάνω

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Όσο απαιτητικός και γκρινιάρης να είσαι αυτή η ομάδα σε αφοπλίζει. Με στάση πληρωμών εδώ και μήνες, με τα προβλήματα να μην τελειώνουν ποτέ και με ένα ρόστερ διάτρητο η ΑΕΚ όχι μόνο αντέχει αλλά παίζει και ωραία μπάλα. Η εμφάνιση απέναντι στην Κέρκυρα

ήταν ίσως η καλύτερη που έχει κάνει φέτος η ομάδα. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας, παιχνίδι με πλάνο, ευκαιρίες και το βασικότερο υπομονή απέναντι στη ατυχία και τις αποφάσεις του διαιτητή.

Παίκτες που είτε είχαν απαξιωθεί (έχοντας παίξει μάλιστα μόλις 1-2 ματς), είτε είχαν εξαφανιστεί δίνουν τις απαντήσεις τους και σπρώχνουν την ΑΕΚ στο επίπεδο που τη θέλουμε όλοι. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η ομάδα αξίζει κάτι παραπάνω σε πολλά επίπεδα γιατί προσφέρει και δεν παίρνει. Ούτε τις αξίζουν οι «45 μέρες» ούτε η μοναξιά στο ΟΑΚΑ (άδειο αλλά ζεστό αυτό το απόγευμα).

Η πρόσφατη εμφάνιση των Τούρκων ανέδειξε το ιδεολογικό υπόβαθρο που κάνει αυτόν τον σύλλογο τόσο διαφορετικό και τόσο μεγάλο. Ο κόσμος αντέδρασε και η συγκυρία είναι ιδανική για να δείξει, έμπρακτα και τη στήριξη του. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά γιατί είναι ΑΕΚ και σίγουρα δεν πρόκειται ούτε για τις φιέστες ούτε για τους τίτλους. Η ΑΕΚ είναι κάτι άλλο και αυτή η ομάδα μας το υπενθυμίζει. Αξίζει λοιπόν να σταθούμε δίπλα της γιατί ήδη έχει ενοχλήσει πολλούς.

Μήνυμα ελήφθη! Όχι, από όλους...

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365.gr

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με τους διαιτητές. Το κάνω μόνο όταν τα σφυρίγματά τους, κρίνουν το αποτέλεσμα, ειδάλλως όσο και να φωνάξεις, δεν αλλάζει κάτι. Δεν θα το κάνω και σήμερα, όμως ο Αρμπάκιολης μου δίνει την ευκαιρία να καταλάβω κάτι, που τόσο καιρό δεν είχαμε καταλάβει όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ΑΕΚ. Είτε δημοσιογράφοι, είτε κόσμος, είτε ακόμα και η ίδια η «οικογένεια» της ΑΕΚ. Μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Σήμερα το καταλάβαμε όλοι. Η ομάδα είναι στην κορυφή Δεκέμβρη μήνα, σχεδόν με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου και κάποιους τους... χαλάει. Δεν θέλω να πω ακόμα τη λέξη τους «φοβίζει», γιατί ίσως είναι παρακινδυνευμένη. Όμως αυτή είναι η αλήθεια και για αυτό να είμαστε προετοιμασμένοι όλοι και για άλλες... εντεταλμένες υπηρεσίες.

Την στιγμή λοιπόν που το «μήνυμα» εστάλη στο ΟΑΚΑ , κάποιοι φαίνεται να μην το έχουν λάβει ακόμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αργά. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν σήμερα μία μικρή «μαγεία». Όμως ο κόσμος της ΑΕΚ δεν είναι οι 7042 (σύμφωνα με τα εισιτήρια) που βρέθηκαν στον Στάδιο. Κυριακή μεσημέρι, με υπέροχο καιρό, με το εισιτήριο να είναι σε καλή τιμή και με την ομάδα να πρωταγωνιστεί, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Κουμάντο στην τσέπη κανενός δεν θα προσπαθήσω να κάνω. Όμως ας σκεφτεί ο καθένας τι φώναζε τόσα χρόνια. Πάντοτε ζητούσε μία ομάδα που να προσπαθεί και να βγάζει πάθος μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, να το παλέψει.

Φέτος βλέπουμε ακριβώς αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα