Η ανάπτυξη του Μελισσανίδη

18:24 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε στα μαύρα χρόνια των μνημονίων. Όλο «έρχεται» η εν λόγω... κυρία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, και όλο στον δρόμο είναι. Η ύφεση καλπάζει, το ίδιο και η ανεργία, οι περικοπές δεν έχουν τελειωμό, χρήμα δεν κυκλοφορεί πουθενά και η χώρα βυθίζεται στη μιζέρια. Μόνο ένας άνθρωπος δείχνει να ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του «επιχειρείν»: ο Δημήτρης Μελισσανίδης! Εν είδει πρωθυπουργού, προσπαθεί να φέρει...

μοναχός του την ανάπτυξη και να αναζωογονήσει την οικονομία.

Η πρώτη υπόθεση αποκρατικοποίησης που φάνηκε να προχωράει ήταν εκείνη του ΟΠΑΠ, όπου μπήκε η EmmaDelta του Μελισσανίδη. Κι αυτό το deal, βέβαια, έχει «κολλήσει» τις τελευταίες μέρες για λόγους που αφορούν παράπλευρες συμφωνίες που είχαν συναφθεί σχετικά με τα Κρατικά Λαχεία. Αλλά θα... ξεκολλήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τον ίδιο παρονομαστή, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει και η δεύτερη σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια που επιχειρείται αυτό το διάστημα: η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Τα 20 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε ο «Τίγρης» από την Περιφέρεια Αττικής για να χτίσει το «παλάτι» της ΑΕΚ αποτελούν μία τεράστια προσωπική επιτυχία του.

Γιατί κατάφερε μέσα σε μια-δυο εβδομάδες αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοί του στην ΑΕΚ τα τέσσερα (!) τελευταία χρόνια που υπήρχαν αυτά τα λεφτά στην Περιφέρεια και... περίμεναν μάταια.

Η επιτυχία Μελισσανίδη ξεπερνάει κατά πολύ τα «στενά» όρια της ομάδας και των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της που ανυπομονούν να ξαναδούν το «σπίτι» τους να στέκεται μεγαλόπρεπο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τούτη η ιστορία αφορά μία ολόκληρη πόλη, που έχει ρημάξει και δεν έχει καμία προοπτική αναγέννησης υπό τις παρούσες συνθήκες, και μία τοπική κοινωνία με σπουδαίες ιστορικές καταβολές, που σήμερα δεν έχει σημείο αναφοράς.

Αγγίζει όμως και ολόκληρη την κοινωνία που μπορεί να ελπίζει στις θέσεις εργασίας και στο ζωντάνεμα που θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή αυτό το μεγάλο έργο πνοής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με πρωθυπουργό τον (αυτοδημιούργητο οικονομικό κολοσσό) Μελισσανίδη, η ανάπτυξη πάντως θα μας είχε ήδη επισκεφθεί...

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Livesport

Keywords
Τυχαία Θέματα