Η διαφορά ΑΕΚ-Εθνικού

22:37 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι η ΑΕΚ απέρριψε τελικά τη λύση του Ελληνικού ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί, αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας, είναι πώς αγωνιζόταν εκεί ο Εθνικός και δεν αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αρχικά η χωρητικότητα. Ο Εθνικός χρησιμοποιούσε το Ελληνικό ως ένα στάδιο 9.000 θέσεων. Η χωρητικότητα αυτή σε καμία περίπτωση δεν κάλυπτε την ΑΕΚ που με

γήπεδο 20.000 και πάνω καλούταν να πληροί άλλες προϋποθέσεις ασφαλείας Αυτό το γνώριζε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση αδειών οι οποίες όμως αποδείχθηκαν χρονοβόρες.

Επιπλέον ένα θέμα που προβλημάτιζε ήταν το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση στην επικινδυνότητα ενός αγώνα του Εθνικού με έναν αγώνα της ΑΕΚ όταν μάλιστα το γήπεδο "Καραϊσκάκης" είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση. Η αποφυγή συγκρούσεων ήταν λοιπόν ένα θέμα που εξεταζόταν και προσέθεσε επιπλέον προβληματισμούς στη λύση Ελληνικού.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν σαφώς υπέρ της λύσης Ελληνικού και χαρακτηριστικό είναι ότι είχε ήδη υπογράψει συμφωνίες με το γήπεδο, με κατασκευαστική για τις λυόμενες εξέδρες και με εταιρία για τα καρεκλάκια. Τελικά όμως τα προβλήματα και ο χρόνος που χρειαζόταν να λυθούν οδήγησε στη "στροφή" προς το ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα