«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις»

15:27 20/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στις 16.30 ξεκινά σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο να δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας με νόημα ότι τώρα πλέον οι ευθύνες ανήκουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να εγκρίνουν το νέο δάνειο.

Οι δανειστές φέρεται να συμφωνούν στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίου του πρώτου πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ, ενώ αναζητείται φόρμουλα

για την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, στο χθεσινό Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες διεξήχθη σκληρή διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και το PSI. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Π.Χριστοδούλου, σε συνεχή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αντιμετώπισαν όλη την αλυσίδα των κρίσιμων θεμάτων.

Καθοριστικής σημασίας ήταν επίσης η συζήτηση για τους τρόπους πρόσθετης συμμετοχής του επίσημου τομέα (OSI) ώστε να επιτευχθεί ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ κοντά στο 120% το 2020.

Στις Βρυξέλλες μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος που έχει σειρά επαφών εν όψει των τελικών αποφάσεων.

Δεν αποκλείεται, αν κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος να συναντηθούν με τους κ.κ. Νταλάρα και Λεμιέρ του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF).

Keywords
Τυχαία Θέματα