«Η Ελλάδα είναι στην κρίση και ο Παπανδρέου κάνει πολυτελείς διακοπές»

21:52 5/9/2012 - Πηγή: AEK365

Τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, έβαλε στο στόχαστρό του το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει για πολλές εβδομάδες διακοπές πολυτελείας».

Το άρθρο του περιοδικού ξεκινάει σημειώνοντας ότι ο φετινός Σεπτέμβριος στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς η κρίση αφήνει εμφανώς τα σημάδια της, αναγκάζοντας ακόμη και τους πολιτικούς να αλλάξουν παραδόσεις χρόνων, όπως το γεγονός ότι η βουλευτική περίοδος ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ. Όμως, όπως λέει υπάρχουν κάποιοι που δεν το βλέπουν...

Ένας από αυτούς είναι ο κ. Παπανδρέου, για τον οποίο αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά.

«Η οικονομική κρίση αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές.

»Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά» αναφέρει το περιοδικό.

«Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη, όταν την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Πάνο Μπεγλίτη και Γιάννη Μανιάτη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος. Με γέλιο και την επισήμανση, ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές, η άδεια εγκρίθηκε. «Θα γυρίσει πίσω, έτσι δεν είναι;», σχολίασε ένας βουλευτής», τονίζει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Το περιοδικό δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον μέλος του πρακτορείου ομιλητών Harvey Walker Agency:

«Το κόμμα του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, παλεύει εν τω μεταξύ για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει: μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 Ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα