Η Ελληνίδα που έγινε εκατομμυριούχος με 8 ευρώ!

23:14 6/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η Σοφία Αμορούσο, μια 28χρονη Ελληνοαμερικανίδα είναι το κορίτσι που από ένα απλό χόμπι της κατάφερε να γίνει μια πολυεκατομμυριούχος!

Όλα ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, όταν βρήκε ένα παλιό σακάκι Channel και το αγόρασε για μόλις 8 δολάρια.

Αφού το μεταποίησε το ανέβασε στο e- bay και το πούλησε για 1.100 δολάρια! Έτσι αποφάσισε να κάνει αυτό το χόμπι της επάγγελμα. Άρχισε να «ψαρεύει» μικρούς και ξεχασμένους θησαυρούς γνωστών σχεδιαστών, τους οποίους τους μεταποιούσε

και τους πουλούσε σε πολλαπλάσιες τιμές.

Το 2006 αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρία ρούχων και αξεσουάρ Nasty Gal, στην οποία σήμερα είναι και διευθύνουσα σύμβουλος.

Η εταιρεία γρήγορα αναρριχήθηκε, ενώ μόνο το 2012 κατέγραψε κέρδη 130 εκατ. δολάρια, ενώ φιγουράρει στις λίστες του Forbes ως μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής.

Ο επενδυτικός κολοσσός Index Ventures τις πρόσφερε 9 εκατ., για να συνεργαστούν, ενώ τώρα η Αμορούσο ψάχνει ένα χώρο, όπου θα στεγάσει τους 110 υπαλλήλους της.

Ωστόσο, όπως λέει η ίδια όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

«Σύντομα θα γίνουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα», τονίζει ενώ εξηγεί ότι τα κατάφερε επειδή «δεν έβαζα στόχους, δεν κοίταγα προς την κορυφή, απλά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα