Η ΕΟΠΕ για το καταστατικό

20:21 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση, με την οποία κάποιοι αμετανόητοι δυστυχώς συνεχίζουν να παραπλανούν την κοινή γνώμη του αθλήματος, αναφερόμενοι αυτή τη φορά στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, η Ε.Ο.ΠΕ. ανακοινώνει τα εξής:

Στην ΕΟΠΕ διατηρείται σήμερα σε ισχύ το ίδιο Καταστατικό από το 2005 και με το οποίο λειτουργεί η Ομοσπονδία τα τελευταία 7 χρόνια. Άρα λοιπόν, κανένα Καταστατικό της Ε.Ο.ΠΕ. δεν καταργήθηκε. Αυτό που, κατά τη στρεβλή ανακοίνωση,

καταργήθηκε (πώς γίνεται να καταργηθεί κάτι που ποτέ δεν τέθηκε σε ισχύ;), είναι το Καταστατικό που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων σωματείων στη Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της Ε.Ο.ΠΕ. που πραγματοποιήθηκε στην Παιανία στις 09.04.2011.

Ο λόγος, για τον οποίο δεν εγκρίθηκε από το δικαστήριο το καταστατικό αυτό, δεν είναι ουσιαστικός και δεν έχει σχέση με τις περιλαμβανόμενες σε αυτό διατάξεις, αλλά έχει να κάνει με το εάν υπήρχε ή όχι η απαιτούμενη απαρτία. Γι' αυτό και μόνο το ζήτημα, μετά από προσφυγή τεσσάρων σωματείων «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» (Σ.Α.Κ.Α.), «ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ», «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΕΝΤΗ», το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε σε πρώτο βαθμό, ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη απαρτία.

Η Ομοσπονδία, σεβόμενη την εκφρασθείσα ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της 09.04.2011, άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., στη συνεδρίαση Νο.7 στις 12.01.2013 και λόγω του ότι έως τότε δεν είχε υπάρξει τελεσίδικη απόφαση σχετικά με το ζήτημα καθώς και επειδή η ημερομηνία για την Γενική Συνέλευση του 2013 πλησίαζε, αποφάσισε να ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης μέχρι να αποφανθεί εκ νέου επί του θέματος η Γενική Συνέλευση των σωματείων - μελών της Ε.Ο.ΠΕ..

Κατόπιν αυτού, σε επικοινωνία του πληρεξούσιου για το συγκεκριμένο ζήτημα δικηγόρου της Ε.Ο.ΠΕ. με τον αντίδικο, ζητήθηκε να συμφωνηθεί αναβολή της υπόθεσης έως την πραγματοποίηση της ερχόμενης Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας. Ο δικηγόρος των τεσσάρων σωματείων όχι μόνο δεν συμφώνησε αλλά φρόντισε, καταθέτοντας δήλωση την προηγούμενη ημέρα της δίκης, το αίτημα αναβολής της Ομοσπονδίας να μη συζητηθεί καν από το δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, κατ' εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ., ο πληρεξούσιος δικηγόρος της παραιτήθηκε από την έφεση, όχι γιατί θα ήταν αδύνατο να κερδιθεί η υπόθεση, αλλά γιατί κρίθηκε ότι το θέμα είναι καλύτερο να επαναυποβληθεί στην κρίση των σωματείων.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι αυτούς που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος το μόνο που τους νοιάζει είναι να εκμεταλλευτούν για προσωπικό όφελος πρόσκαιρης δημοσιότητας ένα γεγονός όπως είναι η μη υποστήριξη από την Ε.Ο.ΠΕ. της έφεσης για την έγκριση του ψηφισμένου από τα σωματεία Καταστατικού το οποίο περιελάμβανε σωρεία νέων διατάξεων.

Αντίθετα, οι ίδιοι δεν έβγαλαν λέξη για το τεράστιο ζήτημα των πρωτοφανών περικοπών στην επιχορήγηση το οποίο απασχολεί το ελληνικό βόλεϊ , ιδιαίτερα το τελευταίο δεκαήμερο που ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, ούτε όμως υπέβαλλαν προτάσεις για την τροποποίηση των κανονισμών όπως έχει ζητηθεί δημοσίως από την Ομοσπονδία συμβάλλοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια για στήριξη των σωματείων και του αθλήματος στη δύσκολη αυτή εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα