Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο ζει στο Περού

15:54 5/5/2014 - Πηγή: AEK365

Τρέφεται με με πατάτες, κατσικίσιο κρέας και φασόλια και ισχυρίζεται ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου.

Η Filomena Taipe Mendoza από την περιοχή Huancavelica στο Περού δηλώνει 116 ετών και μάλιστα έχει ταυτότητα που αποδεικνύει ως ημερομηνία γέννησής της την 20η Δεκέμβρη του έτους 1897.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline δεν έχει φύγει ποτέ από το μικρό χωριό της, ενώ έχει αποκτήσει εννιά παιδιά.

Η ηλικία της «αποκαλύφθηκε» όταν πήγε να παραλάβει ένα νέο έγγραφο για τη σύνταξή της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που υλοποιεί η κυβέρνηση της χώρας

για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το υπουργείο Ανάπτυξης της χώρας της παρέδωσε τη νέα της ταυτότητα, στην οποία αναφέρεται η ημερομηνία γέννησής της, βάση της οποίας η ίδια θα κλείσει 117 χρόνια ζωής το Δεκέμβρη της χρονιάς που διανύουμε.

Αν η ηλικία της είναι πραγματική, αυτό σημαίνει ότι είναι 2,5 μήνες μεγαλύτερη από τη Γιαπωνέζα που κατέχει τώρα το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας του κόσμου.

Η Misao Okawa γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1898 και σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες και την οργάνωση Gerontology Research Group, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

«Δεν είναι του περασμένου αιώνα, αλλά του προηγούμενου από αυτόν. Είμαι πολύ γριά» φέρεται να είπε η ίδια στον υπάλληλο του υπουργείου από τον οποίο παρέλαβε τα έγγραφά της, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

«Το μυστικό της μακροζωίας μου κρύβεται στην υγιεινή διατροφή. Πάντοτε έτρωγα πατάτες, κρέας κατσίκας, γάλα από πρόβατο, κατσικίσιο τυρί και φασόλια. Οτιδήποτε μαγειρεύω προέρχεται από τον κήπο μου. Είχα πολύ δύσκολη ζωή, έμεινα πολύ νέα χήρα και είχα εννιά παιδιά. Δούλεψα σκληρά για να τα μεγαλώσω. Μόνο τρία από αυτά είναι ακόμη στη ζωή» είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να είχε ακόμη τα δικά της δόντια.

Πηγή: newsbeast

Keywords
Τυχαία Θέματα