Η γκάφα των Ρουμάνων και το ελληνικό μεγαλείο

08:29 21/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα SPORTDAY σε σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ένα γεγονός που αποδεικνύει πως η Εθνική Ελλάδας έχει μάθει και προτιμά να κερδίζει μέσα στο γήπεδο ακόμα και όταν έχει την ευκαιρία να το κάνει στα χαρτιά.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ στο "Γ. Καραϊσκάκης" έκαναν μια γκάφα που θα την πλήρωναν πολύ ακριβά αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ να τους ενημερώσουν για το λάθος

τους πριν από την σέντρα.
Ο κανονισμός αναφέρει πως σε επίσημο προκριματικό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει στην 23άδα που έχει επιλέξει να υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες υποχρεωτικά. Μόνο που οι Ρουμάνοι δήλωσαν δυο και αν αγωνίζονταν έτσι τότε η Ελλάδα, που είχε αντιληφθεί την γκάφα, θα μπορούσε να καταθέσει ένσταση και να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.
Όμως, έπειτα από συζητήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος αποφασίστηκε να ενημερωθεί η πλευρά των Ρουμάνων αλλά και ο παρατηρητής και έτσι οι Ρουμάνοι δήλωσαν έναν τρίτο παίκτη ως τερματοφύλακα και έτσι απέφυγαν την γκάφα.
Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας, Τάκης Φύσσας, φέρεται να είπε πως "θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά" ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος στο να μην αποκαλυφθεί η γκάφα της Ρουμανίας.
Όπως ήταν φυσικό, οι Ρουμάνοι δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν την ελληνική πλευρά που τους βοήθησε να διορθώσουν την γκάφα τους ενώ και ο παρατηρητής έδωσε συγχαρητήρια στους Έλληνες για την κίνηση fair play.

Keywords
Τυχαία Θέματα