Η Γουέστ Μπρομ βγάζει κόκκινη κάρτα στον καρκίνο (ΦΩΤΟ)

11:00 16/10/2013 - Πηγή: AEK365

Την Τρίτη ξεκίνησε η καμπάνια της Γουέστ Μπρομ με τίτλο "Be Clear or Cancer" με στόχο να στείλει μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου. Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι ο Γιουσούφ Μουλούμπου, ο διαιτητής Ντέιβ Ντίξον, φίλοι της ομάδας αλλά και η μασκότ της Γουέστ Μπρομ, η "Baggie the Bird".
Μάλιστα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, αρχές Νοέμβρη, στο Χόθορνς, στα ουρητήρια του γηπέδου θα υπάρχουν σχετικά μηνύματα.
Στόχος είναι να γίνει σαφές πως το αίμα στα ούρα αποτελεί σύμπτωμα για καρκίνο σε συκώτι και ουροδόχο κύστη και χρήζει

άμεσης αντιμετώπισης.
Σύμφωνα με το Βρετανικό Ερευνητικό κέντρο, κάθε χρόνο σε περίπου 16.600 ανθρώπους στην Αγγλία γίνεται διάγνωση για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη και το συκώτι, με τους 7.500 να χάνουν τελικά τη μάχη για τη ζωή.
Οι ίδιες μελέτες αναφέρουν πως όταν η διάγνωση γίνεται έγκαιρα και η νόσος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, το ποσοστό επιβίωσης φτάνει μέχρι και 95%, ενώ όταν η ασθένεια φτάνει σε προχωρημένο στάδιο το ποσοστό κυμαίνεται αντίθετα από το 22% μέχρι το 35%.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια θα "παίζει" σε τηλεόραση, ραδιόφωνο αλλά και έντυπα μέσα στο Νησί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, έχοντας ως στόχο να ενθαρρύνει κόσμο που υποφέρει από ανάλογα συμπτώματα για να επισκεφτεί άμεσα το γιατρό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα