Η γυμνή Λιβανέζα αθλήτρια που προκάλεσε «σεισμό» στη χώρα της

23:16 11/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η αθλήτρια Ζάκι Σαμούν από το Λίβανο δεν έχει τραβήξει τόσο τα βλέμματα για τις επιδόσεις της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, όσο για το τολμηρό της βίντεο. Η αθλήτρια εμφανίζεται σε ένα βίντεο γυμνή μέσα στο χιόνι προκαλώντας σοκ στη χώρα της καθώς την επέμβαση του υπουργού Νεότητας και Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε. Ο υπουργός ζήτησε τη λήψη μέτρων σε βάρος της αθλήτριας από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Λιβάνου με στόχο να «προφυλαχθεί η υπόληψη» της χώρας.

Το βίντεο δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του Λιβάνου, Φαράγια, για ένα ημερολόγιο και τώρα ήρθε στη δημοσιότητα. Βέβαια, παρόλο που η 22χρονη επιχειρεί να κρύψει το πλούσιο στήθος της με τα πέδιλα του σκι, σε άλλα σημεία εμφανίζεται γυμνόστηθη και αλλού παίρνει προκλητικές πόζες φορώντας μόνο ένα στρινγκ.

Το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με άλλους να την επικρίνουν έντονα και άλλοι να τη στηρίζουν επειδή σπάει τα συντηρητικά στερεότυπα του Λιβάνου.

Η ίδια πάντως ζήτησε δημοσίως συγγνώμη με ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, λέγοντας υποστηρίζοντας ότι το βίντεο αποτελεί μέρος από τα παρασκήνια της φωτογράφησης και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη ενώπιον όλων σας. Γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και ότι (το βίντεο αυτό) δεν ταιριάζει στην εικόνα που αντανακλά ο πολιτισμός μας. Το μόνο που σας ζητάω είναι να σταματήσετε να προβάλλετε το βίντεο, καθώς αυτό θα με βοηθήσει να συγκεντρωθώ σε αυτό που είναι σημαντικό την παρούσα στιγμή: την προπόνησή μου και τους αγώνες».

Ο επικεφαλής της ομάδας που εκπροσωπεί το Λίβανο στους αγώνες του Σότσι, Φάντι Καϊρούζ, ανέφερε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας θα συναντηθεί αργότερα σήμερα για να αποφασίσει τι θα γίνει και μέχρι τότε δεν επιτρέπεται στη Σαμούν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα