Η ιεροτελεστία του Πετρόπουλου πριν τα ματς και η ΑΕΚ

14:25 3/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα υπέροχο αφιέρωμα για τον Αντώνη Πετρόπουλο δημοσίευσε η εφημερίδα "Εθνος". Στο ρεπορτάζ τονίζονται άγνωστες πτυχές από την προσωπική ζωή του Πετρόπουλου, ενώ απ' όσα θα διαβάσετε δείχνει πόσο δεμένος είναι ο 27χρονος φορ με τη θρησκεία... Ακολουθεί αναλυτικά το αφιέρωμα της πολιτικής εφημερίδας στον "Πετρο-γκολ":

Λένε πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», αλλά στη φετινή ΑΕΚ των έντονων αποκλίσεων και των μεγάλων αντιθέσεων τα πάντα

δύνανται να ανατραπούν.
Ο Αντώνης Πετρόπουλος αποχώρησε «σκασμένος» απ' την Παιανία την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και απ' την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα Σπάτα έφερε άλλον αέρα στα αποδυτήρια, προσφέροντας συνάμα αγωνιστική εκτόξευση στην ΑΕΚ. Το «φλερτ» του με τον «Δικέφαλο» κρατούσε απ' το καλοκαίρι του 2011, ενώ τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς έφτασε στο σημείο ακόμα και να χαρίσει στον ΠΑΟ τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του για να εξασφαλίσει την ελευθερία του και να μετακομίσει στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ο 27χρονος φορ απέρριψε πολύ πιο συμφέρουσες προτάσεις (Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Ουέλβα, Γουότφορντ, Αουγκρσμπουργκ, Φορτούνα Ντ.), μιας και εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να παίζει.
Ετσι, απελευθερωμένος απ' το ψυχολογικό (κυρίως) βάρος δεν άργησε καθόλου να βρει καθόλου τα πατήματά του και να γίνει ο ηγέτης της. Η σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός και η αγωνιστική πειθαρχία είναι το τρίπτυχο που τον συνοδεύει στη μέχρι τώρα παρουσία του. Η οδηγία που του έδωσε ο νέος του προπονητής για τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο τον έχει βοηθήσει πολύ, λένε στα Σπάτα. «Θα δέχεσαι τις σέντρες στον χώρο και όχι πάνω σου. Διότι έχεις το ξεπέταγμα έναντι των αργών στόπερ και με το ?κλικ? παραπάνω μπορείς φτάσεις εύκολα στο γκολ», τον συμβούλευσε ο Εβαλντ Λίνεν και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη.
Συνάμα, ο 27χρονος επιθετικός δεν ήρθε στην ΑΕΚ με ύφος μπλαζέ, όντας προερχόμενος από μια μεγάλη ομάδα. Τουναντίον. Εδειξε διάθεση να ακούσει τους πάντες, ενώ έχει βάλει τη... σφραγίδα του ακόμα και στην καθημερινή διατροφή της ομάδας. Με δική του παρότρυνση, άλλωστε, διαφοροποιήθηκαν τα συστατικά στις σαλάτες και προστέθηκαν σούπες ζυμαρικών, χορταρικών κ.λπ. Ο Πετρόπουλος παρουσιάζεται συνετός και στην εκτός γηπέδων καθημερινότητά του. Δεν τον «γεμίζουν» τα υλικά αγαθά (δεν έχει αγοράσει δικό του σπίτι, ούτε αυτοκίνητο), αλλά δένεται περισσότερο με πρόσωπα και καταστάσεις. Διατηρεί επαφή με φίλους του απ' το σχολείο, ενώ έχει αδυναμία στη... Σιλβί, ένα καναδέζικο λυκόσκυλο, αλλά και στη σύντροφο της ζωής του Ηρώ (hair stylist στο επάγγελμα), με την οποία γνωρίστηκαν στην Πάρο (νησί από το οποίο κατάγεται ο ίδιος) το 2007. Συζούν στον Αλιμο και σύντομα αναμένεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Αγιασμένο λάδιΗ σχέση του «Πετρογκόλ» με τη θρησκεία είναι ιδιαίτερη. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ΑΕΚ πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 33 (όσα τα χρόνια του Χριστού) και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επισκέπτεται κάποια εκκλησία για να ανάψει ένα κεράκι. Πριν από τα παιχνίδια αλείφεται με αγιασμένο λάδι, στο χέρι του φοράει κομποσκοίνι και στην τσάντα υπάρχει πάντα εικόνα της Παναγίας. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Τήνο, ενώ, όποτε του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, «πετάγεται» μέχρι τον Αγ. Νεκτάριο της Αίγινας. Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι αρέσκεται σε πολλές αγαθοεργίες. Πρόσφατα, ευρισκόμενος σε εστιατόριο της Κηφισιάς, τον πλησίασε ένα μικρό παιδί και ζήτησε χρήματα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα έβγαλε από την τσέπη του και του έδωσε, προτρέποντας και τους υπόλοιπους φίλους του να πράξουν ανάλογα.
Με το σχολείο δεν είχε καλές σχέσεις. «Γυρνούσε την καρέκλα ανάποδα και κοιτούσε προς τον τοίχο», έλεγε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, κ. Λουκάς, ταξιτζής στο επάγγελμα. Ανέκαθεν είχε συνδυάσει τη ζωή του με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, όταν αγωνιζόταν στο Αιγάλεω (τότε ο Σκοπελίτης και ο Αλεξόπουλος του είχαν κολλήσει το προσωνύμιο «Ρουντ», παραπέμποντας στον Νιστελρόι) είχε εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του, πως «αν ναυαγήσει η μεταγραφή μου στον ΠΑΟ θα σταματήσω το ποδόσφαιρο». Οσοι τον γνωρίζουν καλά, διατείνονται πως από μικρός ήταν φανατικός οπαδός του «τριφυλλιού».
ΣΤΟΝ ΠΑΟΔεν πήρε ευκαιρίες από τους προπονητές
Στον Παναθηναϊκό, που αποτελούσε όνειρο προοπτικής, ο Πετρόπουλος ποτέ δεν ένιωσε ξεχωριστός. Ούτε καν δεύτερη επιλογή για τους εκάστοτε προπονητές του, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Παιανία. Στα 4,5 χρόνια συνεργασίας του με τον ΠΑΟ, καθώς για ένα εξάμηνο είχε δοθεί δανεικός στον ΟΦΗ (4 τέρματα σε 10 αγώνες), δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ζοσέ Πεσέιρο, Νίκου Νιόπλια, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μόνον επί εποχής Χενκ Τεν Κάτε αναθάρρησε για λίγο, όταν κι έπαιξε βασικός σε 10 ματς και πέτυχε 7 γκολ, καθώς και επί Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο 27χρονος σέντερ φορ θεωρεί ότι εκείνος ο οποίος τον υποβίβασε, μη δίνοντάς του ιδιαίτερη σημασία, ήταν ο Φερέιρα: «Για 1,5 χρόνο με είχε βάλει στη ναφθαλίνη», έχει εξομολογηθεί ο «Πετρογκόλ», για τον οποίον πρότυπο αποτελούν ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Εκτός αποστολήςΤο καλοκαίρι του 2010, μετά την αποχώρηση των Σαλπιγγίδη, Ρουκάβινα, οι «πράσινοι» είχαν μείνει με δύο επιθετικούς: τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Αντώνη Πετρόπουλο. Κι αν ο «Πετρογκόλ» είχε παίξει βασικός -και είχε σκοράρει- στην πρεμιέρα (1-1 με την Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου) του πρωταθλήματος 2010-11, στη συνέχεια, ως ήταν φυσιολογικό, τον υπερκέρασε ο Σισέ. Ομως, ίσως δεν ήταν φυσιολογικό το γεγονός ότι σε πολλά παιχνίδια δεν καθόταν ούτε στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άλλος σέντερ φορ και προπονητής της ομάδας του «τριφυλλιού» -μέχρι τις 3/10/2010- ήταν ο αγαπημένος του κόουτς -σύμφωνα και με δηλώσεις του- Νίκος Νιόπλιας. Κι όταν, το καλοκαίρι του 2011, έφυγε ο Σισέ, ο Φερέιρα «έχρισε» σέντερ φορ τον Λέτο, έχοντας στον πάγκο - και μετά τον τραυματισμό του Αργεντινού στην ενδεκάδα- μία δική του μεταγραφική επιλογή, τον Χοσέ Τοτσέ, και τον Αντώνη Πετρόπουλο... βασικό στην κερκίδα. «Μετά τον Σισέ έπρεπε εγώ να παίζω», υποστηρίζει ο «Πετρογκόλ», που έφυγε από την Παιανία έχοντας σημειώσει 17 γκολ σε 73 παιχνίδια.
Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα