Η κόρη του Σαντάμ εκδίδει τα απομνημονεύματά του

12:33 30/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στην έκδοση των απομνημονευμάτων του πατέρα της θέλει να προχωρήσει η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν και για το λόγο αυτό αναζητά επειγόντως εκδότη.

Η μεγαλύτερη κόρη του Σαντάμ έχει στην κατοχή της χειρόγραφα απομνημονεύματα του πατέρα της και ο δικηγόρος της, Χαϊτάμ Ναμπίλ αλ-Χαρς, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια: «Αυτά είναι τα μοναδικά αληθινά απομνημονεύματα τα οποία ο Σαντάμ Χουσεΐν συνέγραψε ιδιοχείρως και θα κυκλοφορήσουν αμέσως μόλις βρούμε εκδοτικό οίκο». Ωστόσο δεν αποκάλυψε πότε και για πόσο καιρό

ο Σαντάμ εγραφε αυτά τα απομνημονεύματα ούτε σε το αναφέρονται.

Ο πρώην δικτάτορας φέρεται επίσης ως ο συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων («Βγες έξω, καταραμένε», «Φρούριο με τείχη», «Οι άντρες και η πόλη» και «Η Ζαμπίμπα και ο βασιλιάς»). Το τελευταίο περιγράφεται ως «μια αλληγορική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν ισχυρό βασιλιά» _ προφανώς λογοτεχνικό alter ego τον Σαντάμ _ «και μια απλή αλλά όμορφη κοπέλα ονόματι Ζαμπίμπα που συμβολίζει τον ιρακινό λαό και έπεσε θύμα βιασμού από τον σκληρό και άκαρδο σύζυγό της». Παραμένει άγνωστο αν τα μυθιστορήματα αυτά τα συνέγραψε, όλα ή κάποια, όντως ο Σαντάμ ή κάποιοι άλλοι και ο δικτάτορας απλώς τα υπέγραψε.

Η Ραγκάντ το 2009 είχε διαμαρτυρηθεί για ένα βιβλίο που είχε εκδόσει ο δικηγόρος του πατέρα της, Χαλίλ αλ-Ντουλάιμι, με τίτλο «Σαντάμ Χουσεΐν: Από ένα αμερικανικό κελί, Ιδού τι συνέβη» και αποτελούσε μια βιογραφία βασισμένη σε ημερολόγια και συζητήσεις και περιλάμβανε ποιήματα και επιστολές του πρώην δικτάτορα, ο οποίος εκτελέστηκε στην αγχόνη στις 31 Δεκεμβρίου 2006, αφού δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα