Η κούπα του Μαύρου και του Βλάχου! (ΦΩΤΟ &VIDEO)

16:52 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ήταν το μοναδικό βράδυ που πανηγύρισαν ένα τρόπαιο οι ΑΕΚτζήδες ανάμεσα στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας 1979-1989. Η νύχτα εκείνης της Τετάρτης 29ης Ιουνίου ήταν μοναδική. Το ΟΑΚΑ άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του για να παίξουν ελληνικές ομάδες μια και μέχρι τότε είχαν προηγηθεί μόνο αγώνες για διεθνείς διοργανώσεις στο νεότευκτο στάδιο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

οι φιναλίστ του Κυπέλλου με την προσέλευση να ξεπερνά τις 75.000 θεατές, με περίπου 6.000 φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τους υπόλοιπους ντυμένους στα «κιτρινόμαυρα». Η νίκη είχε… ξεκινήσει από την εξέδρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε Κούδα και μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του, αλλά η ΑΕΚ είχε… μαγκιά και Θ(ε)ωμά. Και αυτά έφταναν να της δώσουν εκείνη την κούπα. Ο Μαύρος στο 27’ με σουτ έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Κώττη έκανε το 1-0 και έδωσε δύναμη στην ΑΕΚ και ο Βλάχος στο 80’ έγραψε με όμορφη ενέργεια το τελικό σκορ. Ο νυν (ουσιαστικός) πρόεδρος της ΑΕΚ και ο νυν προπονητής της, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χρήστος Αρβανίτης που τώρα έχει αναλάβει την εκγύμναση των πορτιέρο της Ένωσης. Τα παιχνίδια της… ιστορίας.

Στην 11αδα της ΑΕΚ εκείνο το βράδυ ήταν οι: Αρβανίτης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος (65’ Τζιράκης), Μπαλλής, Δίντσικος (78’ Ράντονιτς), Αρδίζογλου, Κώττης, Βλάχος και Μαύρος. Ο Βλάχος ήταν αρχηγός της ΑΕΚ και έγινε ο νεότερος αρχηγός ομάδας που σηκώνει τρόπαιο στα 21 του. Πρόεδρος εκείνης της ΑΕΚ ο Μιχάλης Αρκάδης, σε μια σεζόν που έκανε εξαιρετική διαχείριση και άφησε σπουδαίο έργο που τελικά γράφτηκε στην ιστορία με ένα τρόπαιο σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα