Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

07:41 21/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 7
Στη φάση του γκολ δεν φέρει ευθύνη, ενώ στην μοναδική κρίσιμη στιγμή που προέκυψε στο υπόλοιπο παιχνίδι, απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Διαμαντάκου στο 69' και στη συνέχεια ο Αγκάνθο που σκόραρε καταλογίστηκε (ορθά) σε θέση οφσάιντ.
Βαλεντίνος Βλάχος 7
Έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν σχεδόν ανίκητος και ακόμη και στις δυο τρεις περιπτώσεις που έχασε τις μονομαχίες σε πρώτο χρόνο, κυνήγησε τη φάση και κατάφερε να διορθώσει. Προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά

με προωθήσεις.
Κώστας Τσούπρος 7
Απέδειξε πόσο... άδικα άνοιξε το θέμα με τον Κοντοέ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς πήρε φανέλα βασικού και έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, είχε σωστές τοποθετήσεις και η αποβολή του ήταν πέρα για πέρα άδικη.
Μαυρουδής Μπουγαϊδης 7
Έκανε κι αυτός ένα πολύ καλό ματς και έδειξε ότι άδικα υπήρχε τόσο έντονος προβληματισμός τις προηγούμενες ημέρες για το κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, στο αυτό το παιχνίδι έβγαλε και μια ωριμότητα, φροντίζοντας σχεδόν σε όλες τις φάσεις να έχει καλές τοποθετήσεις.
Τάσος Τσουμάγκας 6
Στο ανασταλτικό κομμάτι (δημιουργικά δεν... ψάχτηκε ιδιαίτερα, προφανώς και λόγο εντολής) τα πήγε και αυτός πάρα πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκε με δύο αντιπάλους απέναντι του. Ελέγχεται μόνο για το γεγονός ότι στη φάση του γκολ του Άρη είναι στην πορεία της μπάλας και δεν καταφέρνει να την διώξει.
Παύλος Μητρόπουλος 8
Ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Είχε και πάλι τον δύσκολο ρόλο του μοναδικού αμυντικού χαφ (και αυτή τη φορά σε εκτός έδρας ματς) και τα έκανε όλα άριστα. Έκοβε τα πάντα, έκλεινε σωστά τους χώρους και όταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του δεν έκανε λάθη.
Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7
Αρχίζει και πάλι να βγάζει στο παιχνίδι του το πάθος που είχε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές. Έτρεξε ατελείωτα χιλιόμετρα, έδωσε πολλές μονομαχίες, ενώ βοήθησε πολύ την ομάδα, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, να κρατήσει στα ίσια (50-50) την κατοχή της μπάλας.
Αντώνης Ρίκκα 7
Ήταν και αυτός -με την απόδοσή του- ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ κατάφερε να επιβληθεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής (ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, μη δίνοντας καθόλου χώρο στον αντίπαλο στον άξονα). Έκανε πολλά κοψίματα και κλεψίματα και ήταν σωστός στις μεταβιβάσεις.
Ρότζερ Γκερέιρο 4
Δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή βραδιά. Η μόνη θετική του συνεισφορά ήταν η προσπάθειά του να είναι συνεπής στις βοήθειες που έπρεπε να δίνει στο ανασταλτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, δεν ζήτησε πολύ μπάλα, δεν κράτησε μπάλα, δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά.
Ταξιάρχης Φούντας 6
Πάλεψε, έτρεξε, προσέφερε βοήθεια στους ακραίους, όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι και είχε δύο άστοχα σουτ, στο 17' και στο 42'. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Άρη με την ταχύτητά του.
Αντώνης Πετρόπουλος 8
Σε γενικές γραμμές δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Όμως, έδειξε και πάλι πως είναι φορ επιπέδου ΑΕΚ. Κράτησε μπάλες, έδωσε ανάσες και ήταν μέσα και στις δύο κλασικές ευκαιρίες της Ένωσης. Η πρώτη του κεφαλιά (88') δεν βρήκε στόχο, αλλά με τη δεύτερη σε... νεκρό χρόνο λύτρωσε την ομάδα και έγινε ο άνθρωπος του αγώνα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Γιάννης Καραλής 6
Μπήκε στο παιχνίδι με μεγάλη διάθεση να βοηθήσει, έτρεξε πολύ και προσέφερε βοήθειες αμυντικά. Ωστόσο, δεν κατάφερε στο επιθετικό κομμάτι να προσδώσει το κάτι παραπάνω που έψαχνε η ομάδα.
Γιώργος Κατίδης -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί, αλλά πρόλαβε να βγάλει μέσα στο γήπεδο το πάθος του.
Μιχάλης Παυλής -
Αγωνίστηκε... ελάχιστα, όμως μια φάση στην οποία τα έκανε όλα τέλεια, ήταν αρκετή για να βγάλει την ασίστ στο γκολ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Έβαλντ Λίνεν 7
Ο Γερμανός τεχνικός έστησε σωστά την ομάδα, όσων αφορά την επιλογή σχήματος και προσώπων (με μοναδική... ένσταση την προτίμηση στον Γκερέιρο αντί του Κατίδη, αλλά ίσως έκρινε πως ο νεαρός άσος δεν ήταν έτοιμος να... αντιμετωπίσει από την αρχή την εξέδρα της πρώην ομάδας του). Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο για ομάδα που θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ματς και ουσιαστικά έχασε τον έλεγχο του αγώνα μόνο στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Άρη. Για να συμβούν όλα τα άλλα, στα τελευταία λεπτά, χρειάστηκε να αναλάβουν δράση ο Κάκος και οι βοηθοί του, όμως παρ' όλα αυτά η ομάδα του έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε αυτό που ήθελε.

Keywords
Τυχαία Θέματα