Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

23:07 31/8/2013 - Πηγή: AEK365

Με τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα στη σύνθεσή της, που άλλαξαν την συνολική εικόνα της ομάδας, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας. Το aek365 καταγράφει την εικόνα των ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Βούρας: Θεατής ήταν στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Ηλίας Βούρας, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κανένα σημείο του ματς. Αντικαταστάθηκε στο 50' από τον Καραγκιολίδη.

Σταθάκης: Στο πρώτο μέρος δεν έχασε ούτε μία προσωπική μονομαχία και θα μπορούσε να είχε πιάσει το... τέλειο, αν δεν ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ. Τότε που έχασε τον Γκαλάν από την εποπτεία του και αυτός σκόραρε.

Κορδέρο: Ο Ισπανός ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε αναλάβει να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και να οργανώνει το παιχνίδι. Το έκανε σε κάθε νέα επίθεση της ΑΕΚ και έδινε τη σιγουριά που χρειάζεται σε όλη την ομάδα. Βοήθησε πολύ ανασταλτικά, κέρδισε μάχες, ενώ και δημιουργικά είχε μία ασίστ... πάρε-βάλε στον Ράμα. Μετά το 70' έδειξε να χρειάζεται ανάσες, παρόλα αυτά με την εμπειρία του, κρατούσε τη θέση του και η Καλλιθέα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από τον άξονα.

Ράμα: Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αυτό φαινόταν κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα (αποκορύφωμα το τακουνάκι στο 1-2 με τον Πεταυράκη στο δεύτερο γκολ), ωστόσο υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, κυρίως λόγω της μεγάλης εμπιστοσύνης που έχει στα πόδια του. Είχε κάποιες λάθος επιλογές, αλλά και μία καταπληκτική ασίστ στον Πλατέλλα.

Μπρέσεβιτς: Μπορεί να μην κατάφερε να χριστεί σκόρερ στα 50' που αγωνίστηκε, ωστόσο έκανε όλα τα υπόλοιπα ώστε η επιθετική γραμμή να δουλέψει -για ένα ημίχρονο- σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πίεσε ψηλά, κέρδισε πολλές μάχες, έκανε κούρσες και δεν άφηνε την Καλλιθέα να φτιάξει παιχνίδι από πίσω.

Ανάκογλου: Είχε τον ρόλο του πιο δημιουργικού μέσου στον άξονα, έναντι του Κορδέρο. Ωστόσο, στο πρώτο 20λεπτο κλείστηκε καλά από τον Φαγέ, που τον έπαιζε σχεδόν man to man και για να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι έπρεπε να γυρίζει πολύ πίσω για να παίρνει τη μπάλα. Όσες φορές συνέβη αυτό, με την ταχύτητά του και την κάθετη πάσα του, η ΑΕΚ έβγαλε σωστές επιθέσεις.

Πεταυράκης: Με την εικόνα του και στο ματς με την Καλλιθέα έδειξε πως έχει προβάδισμα για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ. Στα πρώτα λεπτά του ματς έμεινε πίσω και κοίταξε κυρίως τα αμυντικά του καθήκοντα, ωστόσο μετά το πρώτο 15' που ανέβηκε πάνω από το μισό του γηπέδου, η ΑΕΚ έβγαζε περισσότερες φάσεις. Μάλιστα, σε αυτόν πιστώνεται κατά το ήμισυ το δεύτερο τέρμα της Ένωσης, με μία καταπληκτική ενέργεια που ξεκίνησε από το κέντρο.

Γεωργέας: Αγωνίστηκε για περισσότερο από μία ώρα στο ματς και έπαιξε κυρίως με την εμπειρία του. Χωρίς να σπαταλάει ενέργεια, κοίταξε περισσότερο τα αμυντικά του καθήκοντα και έδωσε την δυνατότητα στον Πλατέλλα να αγωνίζεται με μεγαλύτερη σιγουριά στην επίθεση.

Τσούπρος: Πολλές φορές έδειχνε απροσπέλαστος. Κέρδιζε όλες τις μονομαχίες, σε αέρα και έδαφος, ενώ παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια. Μοναδικές στιγμές που έχασε τον αντίπαλό του, ήταν στο 20' σε κόντρα επίθεση της Καλλιθέας και στο σουτ του Σταύρου, στο 37' όπου έδωσε χώρο στον αντίπαλό του. Για αυτό δέχθηκε και παρατηρήσεις από τον Γεωργέα.

Ντακόλ: Στην παρθενική του εμφάνιση και με μία μόλις προπόνηση με τους συμπαίκτες του, κατάφερε να σκοράρει, ήταν μέσα στη φάση του πρώτου γκολ, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Αγωνίστηκε πίσω από τον Μπρέσεβιτς, στην αρχή του ματς, ενώ μόλις αποχώρησε ο Κροάτης πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Έδειξε να «δένει» αμέσως με τον Μπρέσεβιτς και έκανε ό,τι... επιβάλλει η θέση του επιθετικού.

Πλατέλλας: Εκπληκτικό ντεμπούτο από τον 25χρονο επιθετικό. Εκτός από το γκολ (πολύ καλό κοντρόλ και σουτ απευθείας), έκανε ό,τι ήθελε τους αντίπαλους αμυντικούς. Με το... καλημέρα, το «δώρο» της Ξάνθης έδειξε να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, αφού δημιουργικά άλλαξε ολη την εικόνα της επιθετικής γραμμής. Δοκιμάστηκε για λίγο, τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ωστόσο εκεί που απέδωσε καλύτερα ήταν δεξιά, όπου έπαιξε και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Με την εμφάνισή του κερδίζει τον... βραβείο του MVP.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Καραγκιολίδης: Πέρασε στο 50' στη θέση του... θεατή Βούρα και είχε σαφώς πολύ περισσότερη δουλειά από τον συμπαίκτη του. Στο γκολ που δέχθηκε δεν είχε οπτικό πεδίο, αφού ήταν μπροστά του ο Σταθάκης και είναι ο αποκλειστικός... υπεύθυνος όπου η ΑΕΚ κατάφερε να διασφαλίσει τη νίκη. Δύο εκπληκτικές επεμβάσεις, μία σε τετ α τετ του Φαγέ και άλλη μία σε σουτ του Ατματσίδη (66'), ενώ είπε «όχι» σε δύο ακόμα δύσκολες στιγμές, με πρωταγωνιστές των Σταύρου και Ατματσίδη.

Καζβιρόπουλος: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 50' αντί του Μπρέσεβιτς και αγωνίστηκε πίσω από τον Ντακόλ. Για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πως διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, ανακάτεψε την άμυνα της Καλλιθέας και συνολικά πρόσθεσε μία ακόμα θετικότατη παρουσία.

Πόποβιτς: Μπήκε στο γήπεδο στο 56' στη θέση του Ράμα και δοκιμάστηκε και στα δύο άκρα της επίθεσης, αν και αγωνίστηκε περισσότερο στα αριστερά. Ήταν μέσα στις φάσεις, προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά έδειξε να μην είναι σε καλή μέρα, ενώ σίγουρα επηρέασαν και οι συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα. Είχε μία λάθος επιλογή στο 74' όπου θα μπορούσε να δώσει μία σίγουρη πάσα για το τρίτο γκολ, αλλά επέλεξε τη σέντρα, με τη μπάλα να βγαίνει άουτ.

Τσουμάγκας: Πήρε τη θέση του Πεταυράκη στο 56' και ο Δέλλας θα περίμενε περισσότερα από τον Τσουμάγκα, τόσο στο ανασταλττικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Η ΑΕΚ ωστόσο δέχθηκε αρκετές φάσεις από την πλευρά του το δεύτερο μέρος.

Επίσης αγωνίστηκαν για λίγο και οι Αργυρίου, Γροντής, Παυλής και Παληαρούτας, αλλά λόγω χρόνου συμμετοχής δεν μπορούν να κριθούν...

Keywords
Τυχαία Θέματα