Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

22:21 29/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 7

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε ρόλο... παρατηρητή, καθώς δεν βγήκαν επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην εστία του. Ωστόσο, ήταν σταθερός όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα, ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, ενώ στη φάση του γκολ δεν μπορεί να του ζητηθεί ευθύνη.

Σωκράτης Τσουκαλάς 6

Στο επιθετικό κομμάτι, είχε συνεχείς προωθήσεις, είχε μεγάλη διάθεση να συμμετάσχει στο παιχνίδι της ομάδας, όμως στην τελική πάσα-σέντρα ήταν αναποτελεσματικός (είχε μόνο ένα καλό σουτ στο 77΄). Όσον αφορά το ανασταλτικό,

έδειξε συνέπεια και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Νίκος Γεωργέας 8

Ήταν αρχηγός με τα... όλα του. Ξεκίνησε το ματς ως στόπερ (και ήταν σταθερός) και στο 25' πέρασε ως μοναδικός αμυντικός χαφ, κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Πολύ καλή δουλειά στα αμυντικά του καθήκοντα, μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη, ενώ πάτησε αρκετά και την αντίπαλη περιοχή (είχε συμμετοχή και στο 2ο γκολ).

Σταύρος Σταθάκης 6

Σε γενικές γραμμές δεν έκανε άσχημο παιχνίδι. Βέβαια, ανασταλτικά δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, ενώ μια δυο φάσεις ενδεχομένως θα έπρεπε να τις έχει διαβάσει καλύτερα. Όσον αφορά την ανάπτυξη, ξεκινούσε σωστά το παιχνίδι από πίσω. Είχε και μια καλή κεφαλιά στο 37', έπειτα από κόρνερ.

Τάσος Τσουμάγκας 6

Δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει ρυθμό. Σε αντίθεση με τον Τσουκαλά, δεν ήταν... μέσα στο παιχνίδι, όμως όταν το έκανε ήταν αποτελεσματικότατος. Στο 4' από δική του σέντρα κερδίζει η ΑΕΚ το πέναλτι, ενώ στο 29' βγάζει τη σέντρα από την οποία προέρχεται το γκολ του Ντακόλ.

Βασίλης Ρόβας 4

Ξεκίνησε ως μοναδικός αμυντικός χαφ, όμως στο 25' ο Δέλλας αποφάσισε να τον γυρίσει στα στόπερ, εκτιμώντας -σωστά, όπως φάνηκε- ότι θα έπαιρνε περισσότερα σε αυτό τη θέση από τον Γεωργέα. Η εμφάνισή του επισκιάστηκε πλήρως από το παιδικό λάθος που έκανε στο 74' , από το οποίο δέχθηκε το γκολ η ΑΕΚ.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 8

Έκανε ακόμη ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ήταν παντού μέσα στο γήπεδο, έκανε τεράστια εμφάνιση ανασταλτικά (όπως πάντα), ενώ σε αυτή τη θέση του εσωτερικού χαφ είχε και μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Μάλιστα, είχε και τέσσερις τελικές προσπάθειες (στο 25', στο 27', στο 58' και στο 68').

Δημήτρης Ανάκογλου 6

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για εκείνον, καθώς έχασε το πέναλτι που θα έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί από το 4'. Κάτι που τον επηρέασε γενικά, αν και ήταν μαχητικότητας και επιδίωξε να πάρει πρωτοβουλίες. Θα μπορούσε να έχει κερδίσει κι ένα πέναλτι.

Βαγγέλης Πλατέλλας 9

Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του γηπέδου. Είχε ένα τετ α τετ στο 24' , μια ασίστ στον Κορδέρο στο 25' , ένα καλό σουτ στο 39', μια προσπάθεια που από κόντρα κατέληξε στο δοκάρι στο 41', μια φανταστική ενέργεια στο 70' , ενώ στο 59' πέτυχε τελικά το δεύτερο γκολ του με την ΑΕΚ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ρενάλντο Ράμα 6

Στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε πολλά πράγματα στην ομάδα. Η παρουσία του έγινε αισθητή μόνο με ένα καλό σουτ στο 13'. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανέβασε πολύ την απόδοσή του, είχε ένα καλό σουτ στο 47' , ένα πλασέ στο 57' και μια καλή προσωπική ενέργεια στο 63'.

Αλεξάντερ Ντακόλ 7

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση και ήταν εμφανές ότι αυτό τον επηρέασε. Δεν έμπαινε πολύ μέσα στις φάσεις και δεν συμμετείχε όσο θα ήθελε ο Δέλλας στο παιχνίδι της ομάδας. Ωστόσο, στην πρώτη καλή προϋπόθεση που δημιουργήθηκε γι' αυτόν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Είχε και ένα γυριστό σουτ στο 43'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ιβαν Μπρέσεβιτς -

Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ, αν και έκανε και πάλι κάποιες φάσεις, είχε χάσει τον επιθετικό ενθουσιασμό που είχε σχεδόν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Δημήτρης Γροντής -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί...

Σταύρος Πεταυράκης -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί...

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 7

Παρέταξε στο γήπεδο για ορθολογιστική ενδεκάδα και μια ομάδα που από το πρώτο λεπτό πίεσε για να πετύχει γκολ. Η εσωτερική αλλαγή στο 25', με τον Ρόβα να πηγαίνει στα στόπερ και τον Γεωργέα στα χαφ, τον δικαίωσε πλήρως, ενώ γενικά η ΑΕΚ ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό «αφεντικό» της αναμέτρησης. Έστω και αν δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα, δεν μπορεί να μην πιστωθεί και στον προπονητή της ότι η ομάδα παράγει φάσεις με... κάθε τρόπο (από τον άξονα και τα άκρα), καθώς και ότι αντιμετωπίζει μέχρι τώρα τα ματς με επαγγελματισμό και μεγάλη διάθεση να παράγει παιχνίδι. Στα αρνητικά, είναι ότι αν και η ομάδα κέρδισε πολλά στημένα, δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί (κυρίως τα κόρνερ).

Keywords
Τυχαία Θέματα