«Αγκαλιά» Κροατία, Βέλγιο (VIDEO)

20:59 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 5η αγωνιστική

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Μάξιμιρ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής έγινε στο Ζάγκρεμπ όπου η Κροατία υποδέχθηκε στο "φλεγόμενο" Μάξιμιρ τη Σερβία και επικράτησε με 2-0. Εξαιρετικό ματς με την ατμόσφαιρα να είναι καυτή λόγω και των διαφορών των δύο χωρών που βρέθηκαν για πρώτη φορά

αντιμέτωπες μετά την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και τον εμφύλιο. Καλύτεροι οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν την προβληματική σερβική άμυνα και έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης με την ομάδα του Μιχαΐλοβιτς να μένει ουσιαστικά από νωρίς εκτός διεκδίκησης.

Δυνατό το ματς χωρίς όμως φάση με την Κροατία να ανοίγει το σκορ στο 23' χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Κολάροφ. Ο έμπειρος αμυντικός χωρίς να πιέζεται έδιωξε την μπάλα πάνω στον Ράκιτιτς που πάσαρε στον Όλιτς και αυτός έκοψε για τον Μάντζουκιτς ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 36' ήρθε το δεύτερο γκολ για την Κροατία όταν ο Μόντριτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η άμυνα των Σέρβων κοιμήθηκε και ο Όλιτς ουσιαστικά με το στομάχι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις στο 47' στο δεύτερο μέρος η Σερβία άγγιξε το γκολ αλλά ο Πλετίκοσα έδιωξε το σουτ του Κολάροφ και στην επαναφορά ο Ντζιούρτζιτς από κοντά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ο Μόντριτς στο 53' χόρεψε την σερβική άμυνα αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο ενώ στο 61' ο Ράκιτιτς από πλάγια θέση δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μπρκιτς. Η Σερβία έχασε μοναδική ευκαιρία στο 78' όταν ο Τάνιτς με πλασέ και ο Ντζούρισιτς εξ επαφής δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πλετίκοσα. Ο γκολκίπερ της Κροατίας είχε μια εκπληκτική επέμβαση και στο 91' σε σουτ του Ντζούρισιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σίρνιτς (82' Λόβρεν), Σρνα, Σίμουνιτς, Κόβατσιτς, Τσόρλουκα, Μόντριτς, Κράνιτσαρ (64'Βίντα), Ράκιτιτς. Μάντζουκιτς, Όλιτς (83'Βουκόγεβιτς).

ΣΕΡΒΙΑ: Μπρκιτς, Στεβάνοβιτς (57'Τάντιτς), Νάστασσιτς, Ιβάνοβιτς, Τόσιτς, Σκέποβιτς (9'Ντζόρτζεβιτς), Κολάροφ, Ραντοβάνοβιτς, Ιγκνιόφσκι (75' Πέτροβιτς), Ντζιούρισιτς, Σούμποτιτς.

ΠΓΔΜ-ΒΕΛΓΙΟ: 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάβιο Φίλλιπος ο Β'

Χέρι χέρι με την Κροατία στη κορυφή του ομίλου συνεχίζει το Βέλγιο που πέρασε από τα Σκόπια με 2-0. Ο Ντε Μπρούινε άνοιξε το σκορ στο 25' για να σφραγίζει τη νίκη των "κόκκινων διαβόλων" ο Αζάρ στο 62' που ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι.

ΠΓΔΜ: Πατσόφσκι, Τοντορόφσκι, Νοβέσκι, Γκρντσάροφ, Γιάχοβικ (58'Ιβακόφσκι), Τρισκόφσκι, Πάντεφ, Χασάνι, Ντεμίρι, Λαζέφσκι, Ιμπραΐμι.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβαϊρέλντ, Φερμάελεν, Φερτόχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Μπεντέκε, Ντεμπελέ, Αζάρ, Φελαϊνί, Φαν Μπουίτεν,

ΣΚΟΤΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ: 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Χάμντεν Παρκ

Η Ουαλία πήρε το ντέρμπι του Νησιού απέναντι στη Σκοτία επικρατώντας με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χέινλεϊ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αλλά οι Ουαλοί αντεπιτέθηκαν. Ισοφάρισαν στο 72' με πέναλτι του Ράμσεϊ. Το είχε κάνει ο Σνόντγκρας που είδε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω η Ουαλία πίεσε και στο 74' πέτυχε την ανατροπή με τον Ρόμπσον-Κανού. Στις καθυστερήσεις έμεινε και η Ουαλία με δέκα καθώς αποβλήθηκε ο Ράμσεϊ.

ΣΚΟΤΙΑ: ΜακΓκρέγκορ, Χάτον, Μάλγκριου, Χέινλεϊ, Κάλντγουελ, Ντόρανς (64'Άνταμς), ΜακΆρθουρ, Φλέτσε, Σνόντγκρας, Μαλόνεϊ, Μπερκ (86'Ρόουντς).

ΟΥΑΛΙΑ: Μάιχιλ, Γκάντερ, Ντέιβις, Λέντλι (89'Τσερτς), Ρίκετς, Γουίλιαμς, Κόλισον (58'Κινγκ), Μπέλαμι, Ρόμπσον-Κανού, Ράμσεϊ, Μπέιλ (46'Γουίλιαμς)

Keywords
Τυχαία Θέματα