Η μάχη της ΑΕΚ στην UEFA

09:17 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Για τετελεσμένο αδίκημα, για παραβίαση των άρθρων 65 και 66 του κανονισμού financial fair play (ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομάδες, παίκτες, υπαλλήλους και Εφορία), για μόνιμη αναξιοπιστία και για ψευδή στοιχεία που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο και παρουσίαζαν τις οφειλές της στα 2-3 εκατ. ευρώ, κατηγορεί την ΑΕΚ στην έκθεσή του ο Ελβετός πειθαρχικός επιθεωρητής και εισηγητής της υπόθεσης Ζαν Σαμουέλ Λεμπά!
H εφημερίδα GOAL

παρουσιάζει σήμερα τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν την ΑΕΚ στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, καθώς απειλείται με τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Το δημοσίευμα επίσης τονίζει και ποια δεδομένα υπάρχουν, τα οποία εφόσον ακολουθήσει η ΑΕΚ μπορεί και να υπάρξει ελπίδα. Αναλυτικά το GOAL γράφει:

ΤΑ «ΜΑΥΡΑ» ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

1. Μόνιμα αναξιόπιστη

Πιο πολύ και από το ύψος των χρεών της, το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι στα μάτια της UEFA (προκύπτει από την εισήγηση του Λεμπά) παρουσιάζεται ως μόνιμα αναξιόπιστη και ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει δεσμευτεί για πράγματα που δεν έχει τελικά εφαρμόσει. Το «κατηγορώ» δεν αφορά μόνο στην τελευταία χρήση της.

2. Στον κόσμο της

Η ΑΕΚ ξύπνησε αργά, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να τρέχει και να μη φτάνει. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι μέχρι σήμερα σαν να αγνοούσε το νέο κανονισμό, το financial control panel και το γεγονός ότι η UEFA πλέον δεν αστειεύεται κυρίως με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμα και σήμερα μέτοχοι, Αδαμίδης και πρώην διοικούντες δεν πρέπει να έχουν καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου.

3. Οι... 13 μεταγραφές

Στην ουσία η ΑΕΚ κατηγορείται για κοροϊδία και εξαπάτηση της UEFA, που συνοψίζεται στο εξής σκεπτικό. «Παρουσιάσατε το καλοκαίρι μία σχετικά καλή κατάσταση με χρέη στα 3 εκατ. ευρώ, κληθήκατε να τη διορθώσετε, στη συνέχεια κάνατε 13 μεταγραφές χωρίς να ασχολείστε με τα χρέη σας και μετά μας παρουσιάσατε 21 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις»...

4. Δεδομένη τιμωρία

Το κατηγορητήριο από τον Λεμπά στην ουσία δεν αφήνει περιθώρια στην ΑΕΚ. Της ανακοινώνει τα τετελεσμένα αδικήματα και μαζί και την ποινή του 3ετούς αποκλεισμού που πρέπει να επιβληθεί, χωρίς να περιμένει να ακούσει κάτι από την ΑΕΚ. Βεβαίως η εισήγηση του επιθεωρητή δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα είναι και αυτή η ποινή. Ο Ελβετός δικηγόρος πάντως θεωρείται από τους πιο αυστηρούς επιθεωρητές της UEFA.

5. Πρόκριμα υποβιβασμού

To κατηγορητήριο του Λεμπά δημιουργεί και σοβαρές υπόνοιες για την αδειοδότηση που πήρε το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ από την επιτροπή της ΕΠΟ. Πέραν αυτού με μία καταδικαστική απόφαση από την UEFA και πιστοποίηση τέτοιων οφειλών, θα είναι μάλλον απίθανο για την ΑΕΚ να ελπίζει σε νέα αδειοδότηση από την ΕΠΟ για να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League! Mε άλλα λόγια η ΑΕΚ παίζει στη Νιόν και την Ευρώπη και την αποφυγή του υποβιβασμού στη Football League!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ

1. Σοκ και συστράτευση

Δεν υπάρχει δικηγόρος, δεν υπάρχει... Δημ

Keywords
Τυχαία Θέματα