«Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός»

09:02 17/1/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή το βιβλίο του που κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τα όσα έζησε στο ελληνικό πρωτάθλημα υποστηρίζοντας πως οι μισοί Έλληνες υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και πρόσθεσε πως οι οπαδοί στην Ελλάδα ή θα λατρέψουν κάποιον ή θα του κάψουν το αυτοκίνητο.

Σε δηλώσεις του στον ισπανικό

Τύπο, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Βαλένθια τόνισε: "Μπορώ να μιλήσω για την αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μεταξύ τους μεγάλη έχθρα. Στο βιβλίο μου υπάρχουν φωτογραφίες με οπαδούς που κρατούν καπνογόνα. Αυτοί οι οπαδοί μάς χαιρετούν στην πόλη. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα. Ο μισός πληθυσμός είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. Στα ντέρμπι δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στις κερκίδες αντίπαλοι οπαδοί. Μπορεί κάποιος να σκοτωθεί. Δεν είναι σαν τα ματς της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ ή της Ατλέτικο με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Έλληνες είναι των άκρων. Μπορούν να σε αγαπούν σαν τρελοί και να σου δώσουν ακόμα και το σπίτι τους ή να σε μισούν και να σου κάψουν το αυτοκίνητο. Για μένα όλα κύλησαν ομαλά και ήμουν ασφαλής".
Ο Βαλβέρδε μίλησε και για την φωτογραφία που υπάρχει στο βιβλίο του η οποία δείχνει τον Ραφίκ Τζιμπούρ να κρατά όπλο: "Σε μια από τις φωτογραφίες είναι ένας επιθετικός μας με ένα όπλο. Πήρε το όπλο από κάποιους μέσα στο προπονητικό τιμ. Νομίζω πως ένας από αυτούς ήταν από την Κρήτη και εκεί γιορτάζουν με πυροβολισμούς, πιστόλια, πολυβόλα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ο παίκτης δεν ήθελε να πάρει το όπλο, φοβόταν, αλλά του είπαμε να μην ανησυχεί και βγάλαμε τις σφαίρες".

Keywords
Τυχαία Θέματα