Η νέα ζωή της Αΐσα (ΦΩΤΟ)

15:03 26/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η Αΐσα Μοχαμαντζάι ζει πλέον μια καινούργια ζωή μαζί με τους καινούργιους της γονείς.

Η 19χρονη σήμερα Αΐσα, έγινε σύμβολο κατά της βίας των γυναικών στο Αφγανιστάν, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ με την μύτη της και τα αυτιά της κομμένα από τον άντρα της.

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων, η Αΐσα απέκτησε και πάλι καινούργιο πρόσωπο. Οι γιατροί τοποθέτησαν κάτω από το μέτωπό της ένα «μπαλόνι» σιλικόνης, το οποίο επεκτάθηκε και μέσα σε αυτό αναπτύχθηκε ο απαραίτητος δερματικός ιστός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την ανάπλαση της μύτης της. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν

δέρμα και από το χέρι της.

Τώρα, η Αΐσα ευτυχισμένη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μίλησε για τον εφιάλτη της στην εκπομπή του ITV, «Daybreak».

«Κάθε μέρα υπέφερε σωματικά και ψυχικά. Κάποια στιγμή έφτασε στα όρια και έφυγα κρυφά. Όμως, με έπιασαν και με έβαλαν στη φυλακή για πέντε μήνες. Όταν βγήκα, με έδωσαν και πάλι στον άντρα μου. Εκείνο το βράδυ με πήγε στα βουνά. Μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και μου είπαν ότι η τιμωρία μου ήταν να μου κόψουν τη μύτη και τα αυτιά μου. Και το έκαναν».

Η Αΐσα όμως δεν χάνει το κουράγιο της και λέει σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα κακοποίησης να κάνουν το ίδιο: «Να είστε δυνατές. Μην τα παρατάτε ποτέ και μην χάνετε το κουράγιο σας», αναφέρει.

Η Αΐσα όταν ήταν 12 ετών δόθηκε από τον πατέρα της σε ένα Ταλιμπάν ως αποπληρωμή ενός χρέους. Η οικογένεια του Ταλιμπάν την κακοποιούσε και την έβαζε να κοιμάται με τα ζώα στον στάβλο. Μετά τον ακρωτηριασμό της, ημιθανής κατέφυγε στο σπίτι της παππού της. Από κει ο πατέρας της κατάφερε να τη φυγαδεύσει σε μια αμερικανική ιατρική οργάνωση, όπου τη φρόντιζαν για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια τη μετέφεραν σε μυστικό μέρος στην Καμπούλ. Από κει έφυγε για την Αμερική με τη βοήθεια φιλανθρωπικού ιδρύματος, όπου και ζει ακόμα σε μια ανάδοχο οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα