Η ομιλία Παπανδρέου θα κρίνει τα πάντα

20:10 4/11/2011 - Πηγή: AEK365

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που θα κάνει πολλούς να δώσουν ή όχι την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων η Βάσω Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη, ο Δημήτρης Λιντζέρης

και η Εύα Καϊλή, εξαρτούν τη στάση που θα τηρήσουν κατά την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Η αποψινή ψηφοφορία δεν έχει το χαρακτήρα που κάποιοι θέλησαν να της δώσουν στην αρχή της εβδομάδας, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ,είναι ψήφος εντολής για το σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου στέλνοντας για ακόμη μια φορά σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Περιμένω από τον πρωθυπουργό, είπε η Λούκα Κατσέλη, να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσουν οι διαδικασίες για το σχηματισμό του κατάλληλου σχήματος και τη διεξαγωγή, το ταχύτερο δυνατόν, εκλογών. Η κυβέρνηση έκλεισε τον ωφέλιμο κύκλο της και «αυτό το λέω με πόνο ψυχής», πρόσθεσε.

Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Είναι όλα ρευστά και δεν μπορώ να πάρω τώρα τις οριστικές μου αποφάσεις» ανέφερε σε δική της δήλωση η Εύα Καϊλή. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την αρνητική θέση που έλαβε απέναντι στο δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή και το ερώτημα.

Αιχμηρός στις δηλώσεις του και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου το είπε όχι ξεκάθαρα. Δεν ξέρω αν το πει απόψε ξεκάθαρα ακόμα καλύτερα.»

Στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρέπει να συγκεντρωθούν «ναι» από τους μισούς συν έναν παρόντες βουλευτές, και πάντως όχι λιγότερες από 120 ψήφους.

Σημειώνεται ότι ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια γύρω στις 20.00, ο Κανονισμός της Βουλής δίδει στον πρωθυπουργό της χώρας, τόσο το δικαίωμα τριτομιλίας, ενώ με ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Στην αποψινή ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων με σειρά αντιστρόφως ανάλογη προς την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργ

Keywords
Τυχαία Θέματα