Η ώρα της κρίσης για Ψωμιάδη

15:16 26/12/2011 - Πηγή: AEK365

Σημαντική ημέρα ξημερώνει αύριο, Τρίτη, για την ΑΕΚ καθώς περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει κατά της οικογένειας Ψωμιάδη. Μπορεί αυτή να ήταν... προγραμματισμένη να εκδοθεί εντός 24ώρου, ωστόσο το γεγονός πως ο φάκελος ήταν ογκωδέστατος, σε συνάρτηση με την σοβαρότητα της απόφασης, έκανε τους δικαστές να δώσουν κάποια παράταση στην έκδοσή της. Παρά τον αρχικό προβληματισμό που υπήρξε, στην Ένωση

παραμένουν αισιόδοξοι πως αύριο θα μπει ένα τέλος στο θέμα και θα μπορεί αυτομάτως να ξεκινήσει η συντηρητική κατάσχεση, στην οποία άλλωστε στοχεύουν. Να υπενθυμίσουν ότι στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί, η Ένωση ζητάει την δέσμευση της περιουσίας του Μάκη Ψωμιάδη και όσων εμπλέκονται (με αποδείξεις) σε συναλλαγές μαζί του, έχοντας πάρει χρήματα που ανήκουν στην ΑΕΚ.

Τα μηνύματα που φτάνουν από όλες τις πλευρές είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα. Και αυτό διότι αρχικά οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ είχαν πληροφορηθεί πως η δέσμευση της περιουσίας των στενών συγγενικών προσώπων του Ψωμιάδη, έχει ήδη επιτευχθεί, ύστερα από ενέργειες που έχει κάνει το Κράτος, άρα το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί και στην ΑΕΚ αυτή η απόφαση, ώστε να αρχίσει την... αναζήτηση των χρημάτων της. Παράλληλα, τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν στα χέρια των νομικών που χειρίζονται το θέμα, θεωρούνται αδιάσειστα και μόνο με... σκάνδαλο θα μπορούσαν να απορριφθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, αφού η υπόθεση θεωρείται «δεμένη» από παντού.

Τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί, φανερώνουν υπεξαίρεση ενός ποσού κοντά στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η ΑΕΚ να μπορεί να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, αυτό που τόνιζαν από την πρώτη μέρα στη διοίκηση, είναι πως μία... νίκη στις δικαστικές αίθουσες, δεν σημαίνει πως τα χρήματα αυτομάτως καταλήγουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Και αυτό γιατί δεν μπορούσαν να γνωρίζουν αν θα βρεθούν και στους λογαριασμούς των στενών συγγενικών προσώπων του Ψωμιάδη ή είχαν κάνει ήδη φτερά. Μετά την αποκάλυψη πως το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει ένα ποσό κοντά στα 31 εκατ. ευρώ, στους λογαριασμούς των παιδιών του Big Mac και εφόσον οι νομικοί εκπρόσωποι μπορέσουν να τα συνδέσουν με τα λεφτά που έφυγαν από τα ταμεία της ΠΑΕ, τότε η υπόθεση παίρνει τον σωστό δρόμο.

Μάλιστα, στην ΑΕΚ γνώριζαν για τις κινήσεις του ΣΔΟΕ και την εύρεση χρημάτων, όμως η αισιοδοξία ήταν συγκρατημένη μέχρι η συγκεκριμένη πληροφορία να επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής (άλλωστε εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου). Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι Αρχές, σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να επιστρέφονται τα χρήματα. Βάσει νόμου, όμως, αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα