Η πρώτη σειρά στη γλώσσα των Μάγια και χωρίς φιλιά! (VIDEO)

15:56 9/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μια νέα σειρά, με τον τίτλο «Baktun» πρόκειται να ξεκινήσει στο Μεξικό, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά στη γλώσσα των Μάγιας και όχι στα ισπανικά. Μάλιστα, η σειρά θα είναι τόσο πιστοί στα ήθη και τα έθιμα των ιθαγενών κοινοτήτων και γι' αυτό το λόγο σε ένδειξη σεβασμού δεν θα υπάρχει καμία ερωτική σκηνή, ούτε καν αυτή περιέχει ένα φιλί στο στόμα!

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της σειράς, Μπρούνο Κάρκαμο Αρβίδες, οι επιδείξεις της αγάπης πριν από το γάμο είναι κάτι παρακινδυνευμένο για

τους Μάγια και γι' αυτό κόπηκαν 300 σκηνές οι οποίες περιείχαν φιλιά.

Η σειρά είναι γυρισμένη στη ζούγκλα της Quintana Roo, στο νοτιανατολικό Μεξικό και η ιστορία αφορά έναν νέο άντρα, ο οποίος ενώ είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, αναγκάζεται να επιστρέψει στο χωριό του και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του.

Η σειρά θα προβάλλεται στο Μεξικό, ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον τηλεοπτικών σταθμών στο Περού και τη Βολιβία.

Τους διαλόγους της σειράς στη γλώσσα των Μάγια επιμελείται η Hilario Chi Canul, η γλωσσολόγος που είχε βοηθήσει στο σενάριο του Μελ Γκίμπσον για την ταινία Apocalypto.

Keywords
Τυχαία Θέματα