Η Ρώμη παραιτείται της Ολυμπιάδας λόγω Ελλάδας!

13:36 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η Ρώμη αποσύρει την υποψηφιότητά της για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να δηλώνει ότι «Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση που να μπορεί να δεσμευτεί για οικονομικές εγγυήσεις αναφορικά με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η απόφαση, εκτός από την οικονομική κρίση, φαίνεται να επηρεάστηκε και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα

της Αθήνας το 2004.

«Η οικονομική αναταραχή οφείλεται, μερικώς, και στην διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μας έκαναν να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την στάση της Ιταλίας για την δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2020», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Italia».

Σε ερώτηση για το αν φοβάται το ξέσπασμα τυχόν κοινωνικών ταραχών και στην χώρα του, όπως στην Αθήνα, ο Μάριο Μόντι, είπε: «Πιστεύω και ελπίζω όχι, η κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς διαφορετική από αυτή της Ελλάδας. Επί χρόνια, η ελληνική πολιτική, ήταν αξεπέραστη στο να δημιουργεί αβάσιμες προσδοκίες και αυταπάτες στους πολίτες, δυστυχώς. Το σημείο εκκίνησης της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να πετύχει την εξυγίανση, είναι πολύ χαμηλό».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε δε πως «η Ελλάδα, που στο παρελθόν είχε βαριές ευθύνες, κάνει σημαντικά βήματα προς την εξυγίανση».

Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.

Ντόχα, Μαδρίτη, Κωνσταντινούπολη και Τόκιο αποτελούν τις άλλες τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ η Ρώμη που είχε διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960, σκόπευε να χρησιμοποιήσει αρκετές από τις εγκαταστάσεις εκείνης της εποχής, εάν τελικά κέρδιζε τους Αγώνες του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα