Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ έγραψε βιβλίο ως άντρας και προσπάθησε να το κρατήσει κρυφό!

16:53 15/7/2013 - Πηγή: AEK365

Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Cuckoo's Calling», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ενός αγνώστου συγγραφέα με το όνομα Robert Galbraith. Το βιβλίο είχε λάβει πολύ καλές κριτικές με τους κριτικούς να εκθειάζουν την πλοκή του και τον τρόπο του συγγραφέα να κρατά την αγωνία και να χτίζει τους χαρακτήρες. Ωστόσο μόλις τώρα αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ο Robert Galbraith δεν ήταν άλλος από την διάσημη συγγραφέα του Χάρι Πόττερ, Τζ. Κ. Ρόοουλινγκ!

Αν και η Ρόουλινγκ προσπάθησε να κρατήσει την ταυτότητα του συγγραφέα κρυφή παρουσιάζοντάς τον ως έναν συνταξιούχο αστυνομικό (είχε γράψει

ολόκληρο το βιογραφικό του!), παρατηρήθηκε ότι το βιβλίο είχε τον ίδιο εκδότη με όσα βιβλία είχε κυκλοφορήσει η Ρόουλινγκ, ενώ οι κριτικοί απορούσαν με την ικανότητα του υποτιθέμενου άνδρα συγγραφέα να περιγράφει τόσο καλά τα γυναικεία ρούχα.

Η Ρόουλινγκ δεν άργησε να παραδεχθεί την αλήθεια: «Ήλπιζα να κρατήσει αυτό το μυστικό λίγο περισσότερο επειδή το να είσαι ο Robert Galbraith ήταν μια απελευθερωτική εμπειρία. Είναι υπέροχο να δημοσιεύεις χωρίς διαφημιστική εκστρατεία ή κάποια προσδοκία και ήταν απολαυστικό να γνωρίζω τις αντιδράσεις με ένα διαφορετικό όνομα».

Το βιβλίο αφορά έναν ιδιωτικό ντεντέκτιβ που έχει χάσει το ένα του πόδι και αναλαμβάνει να διερευνήσει τη δολοφονία ενός σούπερ μόντελ. Πριν ακόμα ότι συγγραφέας του είναι η Ρόουλινγκ το βιβλίο είχε πουλήσει περίπου 1.500 αντίτυπα, ενώ μετά την αποκάλυψη μέσα σε λίγα 24ωρα το βιβλίο μπήκε στα 100 πιο ευπώλητα βιβλία όλων των εποχών με τις πωλήσεις του στο Amazon να σημειώνουν άνοδο 150.000%!

Keywords
Τυχαία Θέματα