Η τεράστια ασφάλεια που δίνει ο Γιόχανσον

14:41 16/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ήρθε τον Γενάρη. Πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής, του δόθηκε λίγος χρόνος και αμέσως μπήκε στη βασική 11άδα. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δικαίωσε με το καλημέρα τον Μιλοβάνοβιτς που τον εντόπισε και τους Δέλλα, Μπάγεβιτς που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, μαζί με τον Μελισσανίδη φυσικά να αποκτηθεί. Ήρθε ο Σουηδός και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε απαραίτητος, τόσο για την ομάδα (το πιο βασικό) όσο και για τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο, ανεξαρτήτου της θέσης που παίζει ο καθένας!

Για τον τερματοφύλακα και την αμυντική τετράδα είναι τρομερά σημαντικό το γεγονός ότι μπροστά τους έχουν

έναν παίκτη σαν τον Γιόχανσον: Έξυπνος στο παιχνίδι του, δυνατός, δεν τρέχει άσκοπα, κόβει και μοιράζει. Αυτά λένε για τον Σουηδό χαφ οι συμπαίκτες του. Για τον Ανάκογλου, που παίζει δίπλα του, η παρουσία του Γιόχανσον του έχει λύσει τα πόδια. Γνωρίζει πως μπορεί να ρισκάρει κάπως και να τρέξει σε όλο το γήπεδο από το κέντρο και μπροστά πιέζοντας και κλέβοντας μπάλες, μιας και ο Γιόχανσον θα είναι εκεί πίσω να τον «καλύψει».

Για τους επιθετικογενείς παίκτες της ΑΕΚ η παρουσία του Γιόχανσον ως «κόφτης» τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνουν το κάτι... παραπάνω, να ρισκάρουν λίγο, να μη φοβηθούν πως αν χαθεί η μπάλα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δεχθεί η ομάδα εύκολα αντεπίθεση. Είναι η... μέση της ομάδας ο Σουηδός, που αν «κοπεί» χάνεται η συνοχή. Τόσο σημαντικός εμφανίζεται στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ένα παιδί που άρχισε κιόλας να σκοράρει κιόλας...

Όσο για το χαρακτήρα του; Χαμηλών τόνων, ήρεμος, χαμογελαστός, δεν δημιουργεί προβλήματα, με όλους θα πει μια καλή κουβέντα. Ο Γιόχανσον ήρθε για να μείνει και να κάνει τη διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα