Η τύχη της ΑΕΚ στην UEFA

11:52 23/2/2012 - Πηγή: AEK365

Τα δεδομένα που ισχύουν και τι θα προκύψει από τη σημερινή απολογία της ΑΕΚ στην Πειθαρχική της UEFA αναλύει - παρουσιάζει το sentragoal. Αναλυτικά:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕK

Κατηγορία: Παραβίαση του άρθρου 65 και 66 του κανονισμού licensing και financial fair play

της UEFA

Ποσό ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων: 21 εκατ. ευρώ

Εισήγηση πειθαρχικού επιθεωρητή: Ενας χρόνος αποκλεισμού από την Ευρώπη από την πρώτη συμμετοχή στα επόμενα τρία χρόνια

Κατά: Το μεγάλο ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το βαρύτατο κατηγορητήριο, το ότι η ΑΕΚ έχει προσφάτως πάρει... οριακή αδειοδότηση και το ότι εμφανίζει σταθερές ζημίες σε κάθε της οικονομική χρήση την τελευταία τριετία που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ!

Υπέρ: Ο όποιος διακανονισμός έχει γίνει από τον Πέτρο Παππά για το δάνειο της Morgan Stanley, τα χρήματα που θα εμφανίσει ο Ανδρέας Δημητρέλος μέσω Νικολαϊδη, οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για διακανονισμούς των υπόλοιπων υποχρεώσεων, η μείωση του κόστους λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, η αποχώρηση παικτών τον Ιανουάριο και το πλάνο που θα παρουσιαστεί ώστε η ομάδα να μπορεί στο μέλλον να ζει από τα έσοδά της

TI ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

Η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν πρόλαβε να κάνει όσα ο ΠΑΟΚ προκειμένου να ελπίζει σε ανατροπή της τιμωρίας του ενός έτους αποκλεισμού, που έχει εισηγηθεί ο πειθαρχικός επιθεωρητής. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό ότι την περιμένει ένας χρόνος αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ έχει τα περιθώρια (αν βεβαίως υπάρξει το απαραίτητο ενδιαφέρον) να διορθώσει τα πράγματα, αφού θα έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση (ως τρίτος βαθμός υπάρχει και το CAS) και στο μεταξύ υπό το βάρος μίας τιμωρίας που θα είναι πλέον χειροπιαστή να ελπίζει σε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των μετόχων της προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό χρημάτων (πέρα από τον όποιο δανεισμό από τον Ντέμη Νικολαϊδη) και να αρχίσει η... πραγματική εξόφληση των υποχρεώσεών της.

Το αδίκημα έχει ούτως ή άλλως διαπραχθεί αλλά η ουσία του κανονισμού είναι να υποχρεώσει τις ομάδες σε εξόφληση των χρεών τους και όχι η τιμωρία τους.

Με άλλα λόγια το ζητούμενο για την ΑΕΚ δεν είναι τόσο η σημερινή απόφαση της UEFA, αλλά αν θα καταφέρει πρώτα να αντιμετωπίσει τα χρέη της (με πρώτο ζητούμενο την εφορία, όπου κινδυνεύει να χάσει την ευνοϊκή της υπαγωγή στο άρθρο 44 και τότε να έρθει αυτόματα η καταστροφή ανεξαρτήτως UEFA) και στη συνέχεια να βρει πραγματικό σχέδιο επιβίωσης για να μπορεί από εδώ και μπρος να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Αν υπάρξει διέξοδος σε αυτό, τότε μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή απόφαση στην έφεση (όχι με διακανονισμούς και δάνεια αλλά με πραγματική εισροή κεφαλαίων από τους μετόχους της) και μετά να συνεχίσει στην κατεύθυνση της εξασφάλισης αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν (εντελώς διαφορετική διαδικασία σε

Keywords
Τυχαία Θέματα