Η βελτίωση η αλλαγή και το κόστος

23:12 18/4/2012 - Πηγή: AEK365

Αλλαγή μέσα και... έξω

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Η ΑΕΚ έπαιξε (ειδικά) στο πρώτο μέρος σύστημα «δώστε την μπάλα στον Κλωναρίδη να τρέξει γρήγορα», ο Μπέλεκ αρνείται πεισματικά να βελτιώσει την σχέση του με το άθλημα και ο Χοσέ Κάρλος έχει κρεμάσει ταμπελάκι «είμαι αδιάφορος». Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ένα πανό για να θυμηθούμε περιόδους διχόνοιας

με τη μια θύρα να βρίζει την άλλη.

Έτσι ο σύλλογος δεν πάει πουθενά. Ούτε αυτή η αγωνιστική εικόνα θα φέρει τίποτα στα πλέι-οφ, ούτε αυτή η ακατανόητη ανικανότητα κάποιον να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση θα βοηθήσει σε τίποτα. Η ΑΕΚ λοιπόν πρέπει να αλλάξει άμεσα τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και έξω από αυτό για να μπορεί τουλάχιστον να ονειρεύεται και να βάζει στόχους.

Το υλικό που έχει στα χέρια του ο Κωστένογλου είναι φτωχό όμως η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι. Είναι αναγκαίο να βελτιωθεί στα όρια του δυνατού και να πάει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει αυτό που μπορεί. Όσο για το θέμα της διχόνοιας δεν ξέρω τι τελικά πρέπει να γίνει στην ΑΕΚ για να καταλάβουν όλοι πως είναι καιρός για το εμείς και όχι το εγώ. Και αυτό το «εμείς» σημαίνει το καλό της ΑΕΚ που πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ, πάνω απ' όλα.

Βελτίωση και γρήγορα, γιατί έτσι ΑΕΚ δεν πας πουθενά

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Στα πλέι οφ θα... πονά περισσότερο

Του Τάσου Καπετανάκου, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Η ΑΕΚ πάλι δεν κέρδισε και αυτό είναι κακό. Όπως κακό ήταν και στην Κέρκυρα, όπως κακό ήταν και στα Ιωάννινα και όπου δεν νίκησε φέτος. Όποτε δεν νικά η ΑΕΚ δεν είναι καλό. Ξεκινάμε από εκεί. Μπορεί να μπήκε στα πλέι οφ έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα (αλλού), μπορεί να λέει ότι έχασε κλασικές ευκαιρίες και είχε δοκάρι, αλλά δεν κέρδισε και αυτό μας ενδιαφέρει. Και αυτό πρέπει να θυμάται όποιος ενδιαφέρεται για το καλό της ΑΕΚ... Αυτό το αναφέρω ενόψει πλέι οφ, εκεί που οι ήττες και οι ισοπαλίες θα «κοστίζουν» πολύ περισσότερο.

Αγωνιστικά όταν λείπει ο Λυμπερόπουλος η ΑΕΚ επιθετικά θα «εγκλωβίζεται». Έτσι όπως είναι το ρόστερ της Ένωσης δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ο Μπέλεκ δεν... υπάρχει, ο Κάρλος είναι προκλητικά αδιάφορος, ο Βάργκας δεν μπορεί να επωμισθεί τέτοιο ρόλο (δεν βάζω καν στην κουβέντα τον Γκερέιρο). Η ΑΕΚ «μπλοκάρει» εύκολα και περιμένει από τον Λεονάρντο να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτός δεν το κάνει σταθερά και έτσι το περιμένεις ακόμη και από τον νεαρό Κλωναρίδη που... ξαφνικά βρέθηκε με την επίθεση της ΑΕΚ στις πλάτες του (α' ημίχρονο).

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να νικήσει εύκολα ή δύσκολα τον κακό Ατρόμητο. Δεν κινδύνεψε για πολύ ώρα από τον αντίπαλο της, παρά μόνο προς το τέλος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αναποτελεσματικότητα της, εκεί που... λείπει ο Σκόκο και ο Μπλάνκο. Τα γκολ που έχασαν οι Μπέλεκ, Κάρλος και Κλωναρίδης και το δοκάρι του Μανωλά... έκριναν (ουσιαστικά) το ματς.

Ο Κωστένογλου πρέπει να προσπαθήσει (και άλλο) να αλλάξει τον τρόπο που

Keywords
Τυχαία Θέματα