Η βλάσφημη «αποκαθήλωση» του Θωμά Μαύρου (VIDEO)

09:29 11/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το τέλος της καριέρας του Θωμά Μαύρου στην ΑΕΚ δεν ήταν αυτό που του άξιζε και που αξίζει σε κάθε ποδοσφαιριστή του μεγέθους του. Αντικαταστάθηκε στο 80ο λεπτό του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς από τον τότε προπονητή της ομάδας Νίκο Αλέφαντο (μη γελάτε εσείς οι πιο νέοι, είχε συμβεί κάποτε ΚΑΙ αυτό!) και με αυτή την αλλαγή κορυφώθηκε μια κόντρα που ως αποτέλεσμα να μην παίξει ο ποδοσφαιριστής σε άλλο αγώνα της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Στις 11 Απριλίου του 1987 η ΑΕΚ

νίκησε 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τα γκολ του Ράικο Γιάνγιανιν στο 30' και του Τάκη Καραγκιοζόπουλου (πέναλτι) στο 53', αλλά το θέμα δεν ήταν το αποτέλεσμα. Ετσι κι αλλιώς, η εξόριστη, άφραγκη και ακυβέρνητη ΑΕΚ ήταν έξω από κάθε στόχο και εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά. Και μόνο το γεγονός ότι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο τότε πρόεδρος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είχε καλέσει τον Αλέφαντο για να καθοδηγήσει την ομάδα, μιλάει από μόνο του...

Μοναδική παρηγοριά των οπαδών, ήταν να βλέπουν και πάλι στην ενδεκάδα τον Θωμά Μαύρο. Είχε παίξει μόνο σε τρεις αγώνες εκείνη τη χρονιά -κι αυτές στον δεύτερο γύρο- και μόνο στο ματς με την Καλαμαριά είχε παίξει από την αρχή, γεγονός που έδωσε μεγάλη χαρά στον κόσμο. Οι τραυματισμοί, σε συνδυασμό με τα 33 χρόνια του, είχαν κάνει τη ζημιά τους...
Ο Θωμάς δεν ήταν κακός σε εκείνο τον αγώνα. Ο Αλέφαντος, όμως, είχε εντολή από τον τότε πρόεδρο να «τελειώσει» τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Λίγες εβδομάδες μετά, ο Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε στον Μαύρο ότι δεν ήταν πια το ιερό τέρας που ήξερε ο κόσμος και ότι η ΑΕΚ δεν τον χρειαζόταν...

Στον αγώνα με τον Απ. Καλαμαριάς, αμέσως μετά την αλλαγή του Μαύρου με τον Λάμπρο Γεωργιάδη στήθηκε λαϊκό δικαστήριο. Ο κόσμος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι υπήρχε λόγος να βγει ο Θωμάς, τη στιγμή που το ματς ήταν σχεδόν καθαρισμένο και που ο παίκτης προσπαθούσε να πετύχει έστω ένα γκολ που θα ήταν το πρώτο του μετά από ένα χρόνο. Στην εξέδρα πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ μαζεύτηκαν δεκάδες οπαδοί, ζητώντας εξηγήσεις από τον προπονητή που παράτησε το πόστο του και έπιασε κουβέντα με τους οπαδούς (στο 19'.08'' του βίντεο).
«Τι θέλετε δηλαδή, να βάλω το Νεστορίδη και τον Σταματιάδη;» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέφαντος, θέλοντας έτσι να βγάλει «τελειωμένο» τον Μαύρο που το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στον Πανιώνιο και τρία χρόνια μετά, στα 36 του, βγήκε πρώτος σκόρερ! OΗ απόφασή, όμως, ήταν ειλημμένη από ψηλά και ένας από τους λατρεμένους του λαού της ΑΕΚ «τελείωσε» από έναν ανίκανο πρόεδρο και έναν ανάξιο (του μεγέθους της ΑΕΚ) γυρολόγο προπονητή
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Δίντσικος, Αρμόδωρος, Καραγκιοζόπουλος, Πεππές, Στυλιανόπουλος, Γιάνγιανιν (46' Πιας) Μαύρος (80' Γεωργιάδης)

Στις 11 Απριλίου

11/4/64 Εθνικός-ΑΕΚ 2-4 (Α' Εθνική -εύκολη νίκη στη Λεωφόρο με 0-3 στο πρώτο μισάωρο)
11/4/66 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 2-0 χωρίς αγώνα (Α' Εθνική - η ΑΕΚ μηδενίστηκε για τα επεισόδια στην ήττα από τον Παναθηναϊκό και απέσυρε την ομάδα της από το πρωτάθλημα, αν και στους επόμενους αγώνες «κατέβηκε» κανονικά)
11/4/71 AEK-Πιερικός 3-1 (Α' Εθνική -στους οκτώ βαθμούς η διαφορά από τον δεύτερο Πανιώνιο και η στέψη ήταν ζήτημα χρόνου)
11/4/76 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (Α' Εθνική -πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και άνοδος του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, όμως ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος αποθεώθηκε από τους οπαδούς που τον σήκωσαν στα χέρια έξω από το γήπεδο!)
11/4/77 Εθνικός-ΑΕΚ 1-0 (Α' Εθνική -εχθρική διαιτησία από τον διαιτητή Τσανακλίδη, του οποίου το σήμα ξήλωσε από τη φανέλα ο Λάκης Νικολάου κατά τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ)
11/4/82 Λάρισα-AEK 1-2 (Α' Εθνική -μεγάλη νίκη με γκολ των Λέτσα και Μπαλή)
11/4/10 Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική)

Keywords
Τυχαία Θέματα