Ίδρωσε, αλλά τα κατάφερε η ΑΕΚ

20:37 20/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ έδειξε πως έχει ψυχή και ακόμα και στις δύσκολες μέρες θα καταφέρνει να παίρνει πολύτιμες νίκες. Έτσι έγινε και στο Ζηρίνειο, αφού τα κορίτσια της Ένωσης κατάφεραν να φύγουν νικήτριες με 3-2 σετ απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς και συνέχισαν με νίκη για την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1.

Το ματς

Η ΑΕΚ

έδειξε να μην έχει ρυθμό κατά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ηρακλή στην Κηφισιά. Αυτό το νωθρό ξεκίνημα της Ένωσης φρόντισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η γηπεδούχος ομάδα και να... χτυπήσει στο μπλοκ και στην υποδοχή, ώστε να καταφέρει να πάρει κάτι καλό απέναντι στις Πρωταθλήτριες. Αυτό κι έγινε στο πρώτο σετ, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο συνεχόμενο σκοράρισμα των γηπεδούχων (22-16) και έφτασε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0 στα σετ (25-17).
Ο Απόστολος Οικονόμου ζήτησε από τα κορίτσια του να παρουσιαστούν συγκεντρωμένα και ψυχωμένα, ώστε να επιστρέψουν στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας κι έτσι κι έγινε. Οι «κιτρινόμαυρες» παρουσιάστηκαν διαφορετικές στην πορεία, βελτιώνοντας αρχικά την υποδοχή τους, αλλά και το μπλοκ και κατάφεραν να περιορίσουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Η Ένωση προηγήθηκε τρεις πόντους (22-19), κάτι που της ήταν αρκετό για να φτάσει στην κατάκτηση του δευτέρου σετ με 25-20 και φέρει το ματς στα ίσα.
Δεν επικράτησε το ίδιο σκηνικό, όμως και στη συνέχεια της αναμέτρησης, αφού παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ έφτασε να προηγείται και να είναι κοντά στο να κάνει το 2-1 στα σετ και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη, κάποια λάθη της στέρησαν τη δυνατότητα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μια φορά η Κηφισιά και κόντραρε τα κορίτσια όσο μπορούσε με αποτέλεσμα να φτάσει το παιχνίδι στο 25-25 και με ψύχραιμες κινήσεις να κάνει το 28-16, παίρνοντας και το προβάδισμα με 2-1.
Αυτό το 2-1 υπέρ του Ηρακλή δεν άρεσε σε κανέναν από τους «κιτρινόμαυρους» κι αυτό ήταν κάτι που έκανε την ομάδα να αλλάξει συμπεριφορά, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο εύκολο σκοράρισμα της ΑΕΚ (8-3). Όμως πάλι τα σκαμπανεβάσμα στην απόδοσή τους ήταν εμφανή και οι γηπεδούχοι έφτασαν πάλι σε απόσταση αναπνοής, χωρίς αυτή τη φορά να απειλήσει, με αποτέλεσμα το σετ να βαφτεί «κιτρινόμαυρο» και το παιχνίδι να πάει στο ται μπρέικ.
Εκεί η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έδειξε ότι διαθ΄λετει ανώτερο υλικό από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και ψυχή και έφτασε να προηγείται εύκολα ακόμα και με 2-8. Αυτή η διαφορά έδωσε ψυχολογικό κίνητρο στα κορίτσια και καλύτερη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη σε μια δύσκολη έδρα με 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-17, 20-25,28-26, 19-25, 7-15.

ΚΗΦΗΣΙΑ: Γιώτα, Κουνάδη, καραγκούνη, Παναγιωταδάκη, Ιβάνοβα, Λαμπρούση, Καλογριδάκη, Μωραϊτίδη, Κίτσου, Ντε Σόουζα.

AEK:Ρόγκα,Τσοχατζή,Τσίμα,Τοτσίδου,Ζόρζου,Βλαβιανού,Γκούζου,Κις,Τζανακάκη,Μποροβίντσεκ,Παπαγεωργίου,Παπαφωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα