Ιντζάγκι: Πέντε γκολ σε τρεις τελικούς ούτε ο Μέσι, ούτε ο Ρονάλντο

11:56 1/11/2013 - Πηγή: AEK365

Στην διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του ο Φίλιππο Ιντζάγκι κατέκτησε, μεταξύ άλλων, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2007 με την Μίλαν στην Αθήνα σκοράροντας εκείνη την χρονιά και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στον τελικό του Διηπειρωτικού με τον ίδιο να υποστηρίζει πως πέντε γκολ σε τρεις τελικούς δεν έχει βάλει ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Σε συνέντευξη του στην εκπομπή tribu del calico, ο νυν τεχνικός

της ομάδας Primavera της Μίλαν μίλησε για τις πιο έντονες αναμνήσεις του με την φανέλα της Μίλαν: "Ήταν μια σπουδαία ομάδα. Παίρναμε το Τσάμπιονς Λιγκ; Αμέσως λέγαμε ότι έπρεπε να πάρουμε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το παίρναμε και αυτό; Αμέσως η σκέψη πήγαινε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Δεν προλαβαίναμε να απολαμβάνουμε τα τρόπαια. Τώρα που προπονώ τα νεαρά παιδιά, αυτό που προσπαθώ να τους μεταδώσω είναι εκείνη η πείνα για νίκες που είχαμε εμείς, η ατέλειωτη φιλοδοξία. Με την Μίλαν κατέκτησα δυο Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι συνδέουν το όνομα μου με το δεύτερο, εκείνο στην Αθήνα το 2007, για τα δυο γκολ στην Λίβερπουλ.
Εγώ όμως αισθάνομαι περισσότερο δικό μου το 2003, εκείνο που πήραμε στο Μάντσεστερ στα πέναλτι κόντρα στην Γιουβέντους.
Είχα πετύχει 12 ή 13 γκολ, ξεκίνησα στα προκριματικά κόντρα στην Σλόβαν και δεν σταμάτησα ποτέ. Το 2007, αντίθετα, όλα ήταν πιο δύσκολα: πρώτα η μεγάλη αποχή μετά από εγχείρηση στον αστράγαλο, μετά η επιστροφή στα γήπεδα που δεν ήμουν στα καλύτερα μου.
Την παραμονή του τελικού της Αθήνας ο Αντσελότι δεν ήξερε αν θα έβαζε εμένα ή τον Τζιλαρντίνο βασικό. Έπαιξα και σκόραρα δυο φορές, μετά σκόραρα ένα γκολ στην Σεβίλλη στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και δυο γκολ στην Μπόκα Τζούνιορς στο τελικό του Διηπειρωτικού.
Πέντε γκολ σε τρεις τελικούς, τους τρεις σημαντικότερους τελικούς, όλοι τους κερδισμένοι. Δεν το έχει καταφέρει κανείς, ούτε ο Μέσι, ούτε ο Ρονάλντο".
Σε ερώτηση αν έχει κάποιο απωθημένο μετά από 20 χρόνια στα γήπεδα, ο Ιντζάγκι απάντησε: "Το παράπονο μου είναι ότι δεν έπαιξα πολύ στο πλευρό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην τελευταία περίοδο μου στην Μίλαν. Υπήρχε μια εκπληκτική συνεννόηση μεταξύ μας, ήταν πάντα χαρούμενος όταν πετύχαινα γκολ. Πιστεύω ότι ήμασταν φτιαγμένοι για να παίζουμε μαζί στην επίθεση. Το σημερινό μου όνειρο; Να μείνω στην Μίλαν σε όλη μου την καριέρα".
Τέλος, για την μεταγραφή του στην Μίλαν από την Γιουβέντους το 2001 ο Φίλιππο Ιντζάγκι είπε πως "άφησα τον εαυτό μου να το κάνει και δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα