Κλείστε την τρύπα!

18:18 14/9/2013 - Πηγή: AEK365

Πρόβλημα, πρόβλημα, πρόβλημα και όπως φαίνεται για την ώρα άλυτο! Η ΑΕΚ έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνά της και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση στον τομέα αυτό, παρά τη δουλειά που γίνεται! Και στη Νίκαια φάνηκε η αμυντική γύμνια της ΑΕΚ: Ήττα με 2-1 από τον Ιωνικό που έπαιξε δυνατά (έπεσε πολύ... ξύλο στο παιχνίδι), παθιασμένα και κλειστά χτυπώντας από στημένα και στην κόντρα επίθεση, όπως

δηλαδή θα παίζουν ΟΛΟΙ οι αντίπαλοι της ΑΕΚ φέτος.

Οι επιλογές των παικτών στο κέντρο άμυνας κυρίως δείχνουν, ως τώρα, αποτυχημένες, αλλά και από τη δουλειά που λαμβάνει χώρα στις προπονήσεις δεν υπάρχει καμία βελτίωση, γεγονός που... εξηγεί ότι δύο μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας και μία εβδομάδα πριν το πρωτάθλημα η ΑΕΚ συνεχίζει να δέχεται γκολ από παιδικά λάθη και από στημένα σε κάθε φιλικό της αγώνα. Όπως (και) απόψε δηλαδή... Τα πράγματα δείχνουν ακόμα χειρότερα όταν και ο τερματοφύλακας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ ο Μπρούνο Τσιρίλο που σίγουρα θα βελτιώσει τα πράγματα, δεν μπορεί ακόμη να βγάλει 90λεπτο. Τι θα κάνει ο Δέλλας; Σίγουρα κάτι πρέπει να κάνει, όπως και οι ίδιοι οι παίκτες, που επιβάλλεται να συνέλθουν! Διότι τέτοια αμυντικά λάθη από εδώ και πέρα, που ξεκινάει το πρωτάθλημα, θα τιμωρούνται με... βαθμούς!

Κι όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή μπορεί από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ να διαθέτει παίκτες με ποιότητα που να αξίζουν να παίζουν στη Σούπερ Λίγκα (υπήρχαν στιγμές και απόψε που έδειξαν το υψηλό επίπεδό τους, όπως το γκολ του Μπρέσεβιτς), αλλά πρέπει πρωτίστως να βελτιωθεί η άμυνα, για να έρχονται πολλά γκολ στην επίθεση και... κανένα πίσω!

Το ματς

Με μία ώρα καθυστέρηση λοιπόν, ξεκίνησε το ματς στη Νεάπολη. Η ΑΕΚ έδειξε να μην επηρεάζεται απ' όσα έγιναν και μπήκε καλά στον αγώνα. Με διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα ο Δέλλας με τα δύο πλάγια χαφ (Πλατέλλας δεξιά και Πόποβιτς αριστερά, όπως ξεκίνησαν) να δίνουν αμυντικές βοήθειες και να ξεκινούν δίπλα στους Κορδέρο και Ανάκογλου που ήταν κατ' ουσία τα δύο αμυντικά χαφ. Μπροστά τους είχαν τον Ντακόλ, ο οποίος έπαιζε πίσω από τον Μπρέσεβιτς. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς, όπως προείπαμε. Πήρε τον έλεγχο και είχε μια καλή στιγμή με φάουλ του Πόποβιτς. Όσο περνούσε η ώρα και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα το ματς γινόταν πιο δυνατό. Αυτά θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική - ομάδες όπως ο Ιωνικός! Δυνατές, παθιασμένες, που παίζουν πολύ δυνατά, σφιχτά αλλά όχι... ταμπούρι στην άμυνα και να προσπαθούν είτε με ξαφνικές αντεπιθέσεις, είτε από κάποιο στημένο να απειλήσουν την εστία της ΑΕΚ.

Και ο Δέλλας πρέπει να δουλέψει κι άλλο με την άμυνά του προκειμένου να βελτιωθεί, ειδικά στις στημένες μπάλες του αντιπάλου. Η ομάδα δέχθηκε και απόψε γκολ από στημένη μπάλα και μάλιστα... δύο φορές. Το διάστημα του πρώτου ημίχρονου (20'-35') που έπεσε αισθητά η απόδοσή της ο Ιωνικός κέρδισε δύο φάουλ που έγιναν σέντρα. Στην πρώτη περίπτωση (στο 32') και έπειτα από λάθος έξοδο του Βούρα, το όλο αμυντικό στήσιμο ήταν λάθος και το γκολ που έβαλαν οι γηπεδούχοι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κι όμως τέσσερα λεπτά μετά (36') το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ. Πάλι φάουλ, ο Βούρας αυτή τη φορά δεν βγήκε, αλλά αντίθετα έβγαλε αρχικό σουτ και ήρθε κατόπιν στο ριμπάουντ ο Αργυρίου να κάνει το 1-0. Κακό αμυντικό στήσιμο ξανά για την Ένωση, κακή αμυντική λειτουργία.

Το θετικό της ιστορίας είναι πως η ΑΕΚ αντέδρασε καλά μετά το γκολ. Ο Δέλλας άλλαξε πλευρές τον Πλατέλλα με τον Πόποβιτς και ο πρώτος στο 43' έκπλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Μπρέσεβιτς ο οποίος με ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-1. Ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Κροάτη...

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν μέτρια για την ΑΕΚ με ανησυχητικό τον τρόπο αντίδρασης της άμυνάς της, εκεί που ξεκίνησαν ως στόπερ απόψε οι Τζανετόπουλος και Σταθάκης, αν και αμφότεροι άρχισαν καλά το ματς. Δημιουργικά η ομάδα είχε κάποια καλά ξεσπάσαμε, με τον Ανάκογλου να αναλαμβάνει να κυκλοφορήσει τη μπάλα περισσότερο από τον Κορδέρο, καθώς ο Ισπανός ήταν συνεχώς κλεισμένος παίζοντας... ξύλο πολλές φορές με έναν και δύο αντιπαλους. Η ΑΕΚ έδειχνε να απειλεί τον Ιωνικό και να δημιουργεί καλές στιγμές όταν τα δύο πλάγια μπακ της (Τσουκαλάς - Πεταυράκης) ανέβαιναν μπροστά. Τότε η Ένωση έβγαινε παραπάνω παίκτες στην επίθεση και δημιουργούσε κινδύνους. Χωρίς όμως να το δούμε πολλές φορές πάντως...

Με το ξεκίνημα λάθος και γκολ!

Στην επανάληψη όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, αλλά υπήρξε πρόβλημα και δημιουργικό! Ο Δέλλας δεν έκανε καμία αλλαγή στην επανάληψη και η Ένωση βρέθηκε στο 48' και πάλι πίσω στο σκορ, μετά από... παιδικό λάθος της άμυνας. Έγινε η βαθιά μπαλιά, ο Σταθάκης δεν υπολόγισε καλά, με τον Μπερνιδάκη να παίρνει τη μπάλα, να περνάει και τον Βούρα κάνοντας εύκολα το 2-1! Άμυνα τραγική για την ΑΕΚ, που δεν μπορεί να βελτιώσει καθόλου αυτόν τον τομέα!

Μετά το δεύτερο γκολ του Ιωνικού η Ένωση δεν έδειξε την ίδια καλή αντίδραση, όπως όταν δέχθηκε το πρώτο τέρμα. Η ομάδα έδειξε πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να βρει χώρους, να απειλήσει.

Στο 62' ο Δέλλας άλλαξε την ομάδα. Πέρασε τους Τσιρίλο, Γεωργέα και Ράμα στις θέσεις των Σταθάκη, Μπρέσεβιτς και Πόποβιτς αντίστοιχα. Μετά απ' αυτές τις αλλαγές ο Γεωργέας ήταν αμυντικό χαφ μαζί με τον Κορδέρο (στο 72' έδωσε τη θέση του Ράμα), ο Ανάκογλου δεκάρι πίσω απο τον Ντακόλ που πήγε σέντερ φορ, ο Τσιρίλο με τον Τζανετόπουλο ήταν στα στόπερ, ο Πλατέλλας πήγε δεξιά και ο Ράμα αριστερά. Η ομάδα έδειξε να πιέζει ως το φινάλε και είχε την καλύτερή της στιγμή στην επανάληψη με ένα τρομερό σουτ του Ράμα στην κίνηση στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, ο Ιωνικός δεν απείλησε (κάπως σουλουπώθηκε η άμυνα μετά την είσοδο του Τσιρίλο), κατάφερε όμως από τη μία με το δοκάρι και από την άλλη με τον Μακρυωνίτη που έβγαλε το (μοναδικό) σουτ του Ντακόλ στο 92' να κρατήσει τη νίκη γοήτρου κόντρα στην ΑΕΚ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης (78' Μακρυωνίτης), Καμβίσης, Τσακίρης, Νικολακόπουλος, Δημητρίου, Σιμιτζής, Βασιλείου, Παπασπύρος, Μπερνιδάκης (78' Κατσαβριάς), Χρυσάφης, Μπεκατώρος (65' Σκαφτούρος)

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης (70' Τσουμάγκας), Τζανετόπουλος, Σταθάκης (62' Τσιρίλο), Κορδέρο (72' Ρόβας), Πόποβιτς (62' Γεωργέας), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (62' Ράμα), Ανάκογλου (82' Γροντής), Πλατέλλας(87' Καζβιρόπουλος)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

20.23 Ο Μπάγεβιτς ήταν στο γήπεδο, ωστόσο αποχώρησε από τη Νεάπολη λίγα λεπτά μετά την έναρξη των επεισοδίων

19.59 Το ματς αρχίζει με 1 ώρα καθυστέρηση

19.50 Όπως όλα δείχνουν το παιχνίδι θα ξεκινήσει κανονικά, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν πάλι ζέσταμα!

19.34 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ηρεμήσει, τραγουδούν για την ομάδα και δεν απαντούν ούτε στους... 10 οπαδούς του Ιωνικού που έχουν παραμένει στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ δεν τους βγάζουν έξω

19.30 Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει το ματς! Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί

19.24 Έντονη ανησυχία στις τάξεις της Αστυνομίας, καθώς τονίζεται ότι υπάρχει περίπτωση να έρχονται από το Καραϊσκάκη στη Νεάπολη οπαδοί του Ολυμπιακού!

19.21 Τόση ώρα οι αναπληρωματικοί του Ιωνικού ήταν στον πάγκο της ομάδας τους και πριν λίγο αποχώρησαν για τα αποδυτήρια. Άγνωστο αν αυτή η κίνησή τους σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει το παιχνίδι.

19.13 Οι ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς του Ιωνικού προς αυτούς της ΑΕΚ συνεχίζεται! Μέχρι και με μεταλικά αντικείμενα έχουν προμηθευτεί και το ερώτημα είναι πως τα έχουν περάσει μέσα στο γήπεδο, τα οποία και πετούν προς τους Ενωσίτες!

19.10 Παραμένουν στα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων

19.02 Έχει μείνει διμοιρία πλέον στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άνθρωποι του Ιωνικού προσπαθούν να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο, για να βγουν οι δύο ομάδες και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Τα πράγματα δείχνουν να ηρεμούν, μετά την απρόκλητη επίθεση οπαδών του Ιωνικού που ανενόχλητοι μπήκαν στο γήπεδο και άρχισαν να πετούν καπνογόνα στους οπαδούς της ΑΕΚ για να πάρουν... απάντηση.

18.51 Επεισόδια αυτή τη στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι ενώ οι παίκτες είχαν τελειώσει την προθέρμανσή τους και πήγαν στα αποδυτήρια! Οπαδοί του Ιωνικού μπήκαν στο γήπεδο έφτασαν μέχρι σε αυτούς της ΑΕΚ, πετώντας καπνογόνα στην εξέδρα! Τα καπνογόνα γύρισαν... πίσω! Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έχει μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθήσει να απομακρύνει τους οπαδούς, κάτι που δείχνει να έχει καταφέρει. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι στις εξέδρες κανονικά, φωνάζουν υπέρ της ομάδας, αποδοκιμάζουν τον... Ολυμπιακό, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 10 Ιωνικοί συνεχίζουν να κόβουν βόλτες μπροστά από το δικό τους πέταλο και έξω από την πλάγια γραμμή

18.36 Ο γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος, φτάνει στο γήπεδο

18.29 Λυμπερόπουλος και Ρόκκας είναι στο γήπεδο

18.28 Ένας πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Χρήστος Αρκούδας (παίζει πλέον στον Ατρόμητο) είναι στις εξέδρες της Νίκαιας, ενώ είχε και θερμή χειραψία με κάποιους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ.

18.26 Οι οπαδοί της ΑΕΚ πέρνουν κι αυτοί θέση στο άλλο πέταλο του γηπέδου.

18.24 Ο Δέλλας ξεκινάει το παιχνίδι με τον Ιωνικό χωρίς τους Ρόβα και Γεωργέα, καθώς αμφότεροι δεν θα παίξουν στην πρεμιέρα λόγω τιμωρίας.

18.23 Οι οπαδοί του Ιωνικού μπαίνουν στο ένα πέταλο του γηπέδου της Νίκαιας

18.11 Λιγοστός κόσμος τούτη την ώρα στο γήπεδο. Θυμίζουμε το ματς αρχίζει στις 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα