Ισινμπάγεβα: Παρερμήνευσαν τα λόγια μου

19:40 16/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα δήλωσε σήμερα ότι ίσως παρερμηνεύθηκαν τα χτεσινά (15/08) σχόλιά της για τον νόμο στη Ρωσία κατά της προπαγάνδας των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και για τις ενέργειες μερίδας αθλητών από τη Σουηδία.«Τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη γλώσσα μου και νομίζω ότι ίσως με παρεξήγησαν, όταν μίλησα χθες. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους άλλων χωρών, ειδικά όταν είναι φιλοξενούμενοι», τονίζει η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ σε δήλωσή της, την οποία διένειμε

η IAAF στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας και συμπληρώνει: «Αφήστε με όμως να ξεκαθαρίσω κάτι: Σέβομαι τις απόψεις των συναθλητών μου και επιτρέψτε μου να δηλώσω με τον πιο δυνατό τρόπο ότι είμαι αντίθετη σε οποιαδήποτε διάκριση εναντίον των ομοφυλόφιλων με βάση τη σεξουαλικότητά τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Σουηδέζα άλτρια του ύψους, Έμα Γκριν-Τρεγκάρο και η συμπατριώτισσά της σπρίντερ Μόα Χιέλμερ, αγωνίστηκαν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους με βαμμένα τα νύχια τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζουν την απελευθέρωση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων. Με δηλώσεις της μετά την απονομή των μεταλλίων στο επί κοντώ, η Ισινμπάγεβα είχε χαρακτηρίσει «ασεβή» την ενέργεια των συγκεκριμένων αθλητριών και τάχθηκε υπέρ του πρόσφατα εφαρμοσμένου ομοσπονδιακού νόμου, ο οποίος απαγορεύει την προπαγάνδα του «μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού» σε ανήλικους. Ο νόμος ορίζει ότι αλλοδαποί μπορούν να συλληφθούν και να απελαθούν, εάν καταδικαστούν για την παραβίασή του.

«Είναι ασέβεια προς τη χώρα μας (σ.σ. η στάση των αθλητριών από τη Σουηδία). Είναι ασέβεια προς τους πολίτες μας, επειδή είμαστε Ρώσοι. Ίσως είμαστε διαφορετικοί από άλλους Ευρωπαίους και άλλους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες», δήλωσε η «τσαρίνα των αιθέρων» σε συνέντευξη Τύπου. Λέγοντας «εγώ στηρίζω την κυβέρνησή μας», η Ισινμπάγεβα επέμεινε ότι «...όταν πάμε σε άλλες χώρες, προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες τους», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία: «Εμείς ζούμε απλά τα αγόρια με τις γυναίκες και οι γυναίκες με τα αγόρια. Εάν επιτρέψουμε να προβληθούν και να γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στο δρόμο, φοβόμαστε πολύ για το έθνος μας, επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς, μέσους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η FIFA έχουν ζητήσει από τη Ρωσία διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο νόμο, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, να τονίζει ότι «οι Αγώνες πρέπει να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι από διακρίσεις». Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Εμανουέλ Μορό, δήλωσε ότι η Επιτροπή σημείωσε τις δηλώσεις της Ισινμπάγεβα. «Προφανώς τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα της και τώρα έχει ξεκαθαρίσει ότι παρερμηνεύθηκε και πως είναι "αντίθετη σε κάθε είδους διάκριση εναντίον των γκέι". Μπορούμε μόνο να επαναλάβουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να είναι ανοιχτοί σε όλους, ελεύθεροι από διακρίσεις και αυτό ισχύει για θεατές, στελέχη, ΜΜΕ και φυσικά τους αθλητές», τόνισε η Μορό.

Keywords
Τυχαία Θέματα