Ισλαμικό τελεσίγραφο στη Νιγηρία

21:11 2/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και σφαγής όμοια με εκείνη που έζησε η Ρουάντα βρίσκεται η Νιγηρία καθώς η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έδωσε διορία τριών ημερών στους χριστιανούς που ζουν στα βόρεια της χώρας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, για να φύγουν. Επίσης απείλησε ότι θα πολεμήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στις περιοχές όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφασή της οργάνωσης έρχεται μετά τις αιματηρές επιθέσεις των Χριστουγέννων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ, και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 50 άνθρωποι.

Η Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας μεταφράζεται «Η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη», δηλώνει ότι διεκδικεί την άμεση εφαρμογή της σαρία (του ισλαμικού νόμου) στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, η οποία είναι διαιρεμένη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Η οργάνωση τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει σειρά από ανθρωποκτονίες και ένοπλες επιθέσεις, κυρίως στη βορειοανατολική Νιγηρία, μεταξύ αυτών και η επίθεση αυτοκτονίας τον Αύγουστο του 2011 εναντίον του αρχηγείου του ΟΗΕ στην Αμπούτζα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα