Ισόβια στο «δράκο» της Ξάνθης

13:46 18/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκε σήμερα στον Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος είχε βιάσει και είχε κάψει ζωντανή την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου τα Χριστούγεννα του 2012 στην Ξάνθη.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τον διορισμένο συνήγορο υπερασπίσεως του Χρ. Παπάζογλου να καταθέτει αίτημα αναβολής ζητώντας την ψυχιατρική εξέταση του πελάτη

του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η δίκη ξεκίνησε κανονικά.

Ο Χρ. Παπάζογλου, αμέσως μετά τη σύλληψή του και την ομολογία της φρικτής δολοφονίας της νεαρής κοπέλας είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παρέμενε σιωπηλός.

Κατά την απολογία του υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, αποδίδοντας τις πράξεις του στη μέθη.

Συγγενείς της Ζωής Δαλακλίδου κατέθεσαν επίσης για την υπόθεση, αναφέροντας τα όσα είχαν αντικρίσει οι ίδιοι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα.

Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνια φυλάκισης στον δράστη για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα