Ισόβια στον δολοφόνο του Ρουσάκη

13:26 28/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 26χρονο οπαδό του ΟΦΗ για την δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη κατά την αιματηρή συμπλοκή στην παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου.
Στον 26χρονο δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό όπως αυτό της άμυνας ή του "βρασμού ψυχής".
Στο άκουσμα της απόφασης, ο 26χρονος έβαλε τα κλάματα με την οικογένεια του θύματος να φωνάζει λέγοντας: "Να σε σφάξω και εγώ και μετά να κλαίω".
Τραγική φιγούρα η μητέρα του 19χρονου Ρουσάκη που

βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα κρατώντας εικόνα του γιού της.
Σε ότι αφορά τον 24χρονο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αθωότητα 8 κατηγορουμένων, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης απο άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, η Εισαγγελέας δικαιολόγησε τη μη παρέμβασή τους, καθώς όπως είπε, "φοβήθηκαν". Αν παρενέβαιναν, όπως είπε, "ενδεχομένως σήμερα να ήταν αυτοί τα θύματα ή οι κατηγορούμενοι".

Λάβρος ήταν η Εισαγγελέας απέναντι στις αντιλήψεις και την οπαδική αντίληψη που προκαλεί συμπλοκές, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός ανθρώπου. "Δεν καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και τις απόψεις αυτές περι Αλικαρνασσιωτών, ΟΦΗτζήδων, Παναθηναϊκών... Το πρόβλημά τους ας το έχουν στο σπίτι τους. Αν το βγάζουν έξω από το σπίτι τους, θα υποστούν τις συνέπειες" - είπε η Εισαγγελέας, με την πλευρά της οικογένειας του θύματος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα