Ήττα-αποκλεισμός

15:58 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την ήττα με 11-7 από την ανώτερη της Ισπανία, γνώρισε απόψε στη Βαρκελώνη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών στον τέταρτο και τελευταίο της αγώνα στην προκριματική φάση (Α' Όμιλος Ευρώπης) του φετινού Γουόρλντ Λιγκ.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου ήταν καλύτερη της Εθνικής μας ομάδας και νίκησε δίκαια, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της εις βάρος μας, μετά και την επικράτηση της με 12-7 στο παιχνίδι του Α' Γύρου στον Πειραιά.

Η Εθνική μας ομάδα, τρεις ημέρες μετά τη νίκη της με 12-9 επί της

Ουγγαρίας, εντός έδρας, πάλεψε μεν αλλά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δεδομένες έτσι κι αλλιώς δυσκολίες του αποψινού αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα πιο έτοιμη και ολοκληρωμένη για υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό.

Η νεανική μας και ανανεωμένη Εθνική ομάδα, μένει έτσι στην 3η θέση του Ομίλου με την Ισπανία να καταλαμβάνει την δεύτερη και προνομιούχο θέση που της δίνει και το εισιτήριο για την τελική φάση στο Πεκίνο (3-8 Ιουνίου).

Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, μετά το αρχικό 2-1 υπέρ μας, το δεύτερο 8λεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό. Δεχτήκαμε εύκολα γκολ από λάθη που έγιναν, ενώ το ... χεράκι του έβαλε και ο Ολλανδός διαιτητής (Σάπερς) με «έξυπνα» σφυρίγματα και αποβολές εις βάρος μας σε καίριες χρονικές στιγμές.

Μετά το πρώτο μισό του αγώνα, οι διεθνείς μας, ισορρόπησαν τα πράγματα αλλά οι ισπανίδες μπόρεσαν και κοντρόλαραν το ρυθμό μέχρι τέλους, διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική μας και πάλι η Χριστίνα Τσουκαλά με 4 γκολ, ενώ δύο φορές σκόραρε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη και μία η Άλκηστη Αβραμίδου.

Τα 8λεπτα: 1-2, 4-0, 3-3, 3-2

Ισπανία (Όκα): Πένα 3, Λόπεζ 3, Ταρραγκό 2, Παρέχα 1, Γκαρσία 1, Μεσέγκουερ 1

4/8 π/π, 1/1 πέναλτι

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Πλευρίτου Ελ., Ψούνη, Διαμαντοπούλου Β., Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μαργ., Ζάντου, Μανωλιουδάκη 2, Μπενέκου Ι., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ.

4/9 π/π, 2/2 πέναλτι

Διαιτητές: Ντρέβαλ (Ρωσία), Σάπερς (Ολλανδία)

Keywords
Τυχαία Θέματα