Ιβηρικό... League

15:27 18/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
"Βιθέντε Καλντερόν", Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Με στόχο να πάρουν σκορ που θα τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Βουκουρεστίου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια αναμετρώνται στην πρώτη πράξη του ισπανικού "εμφυλίου" στο Europa League.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης προέρχεται από το εκτός έδρας 1-0 κόντρα στην Βαγιεκάνο με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο Γκοντίν με τους Αντόνιο Λόπεζ και Σίλβιο Περέιρα να συνεχίζουν την αποθεραπεία

τους.
Η Βαλένθια προέρχεται από την συντριβή με 4-0 από την Εσπανιόλ και η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας μόνο καλή δεν είναι. Ο Ουνάι Έμερι βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τον Ισπανό τεχνικό να επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα χωρίς ωστόσο να υπολογίζει στον Μπανέγκα που χάνει την σεζόν λόγω τραυματισμού με τον Βίκτορ Ρουίζ να επιστρέφει μετά από έναν ελαφρύ τραυματισμό με τον Μπαραγκάν να είναι τιμωρημένος.
Οι δυο ομάδες την εφετινή σεζόν συναντήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου στο πρώτο γύρο του ισπανικού πρωταθλήματος με την Βαλένθια να κερδίζει 1-0 στο "Μεστάγια" ενώ στις 5 Φεβρουαρίου στο "Βιθέντε Καλντερόν" οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Την σεζόν 2009-10 και πάλι για το Europa League οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίρνει την πρόκριση χάρη στο 2-2 του "Μεστάγια" με το παιχνίδι στην Μαδρίτη να λήγει 0-0.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ατλέτικο Μαδρίτης παραμένει αήττητη για οκτώ σερί εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη. Τελευταία της ήττα από τον Άρη στην φάση των ομίλων την σεζόν 2010-11. Η ομάδα του Σιμεόνε είναι από τις πιο παραγωγικές στην διοργάνωση έχοντας σημειώσει 25 γκολ.
Η Βαλένθια από την άλλη μεριά, στις 9 φορές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες. Σημειώνεται πως μετά την νίκη στην έδρα της Στόουκ στην φάση των "32" η Βαλένθια έχει μια νίκη, τέσσερις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες στα εκτός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
"Ζοσέ Αλβαλάδε", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Η μοναδική εκπρόσωπος της Πορτογαλίας, η Σπόρτινγκ, θέλει να μπει "σφήνα" στις τρεις ισπανικές και να μην κάνει τον τελικό του Europa League ισπανική υπόθεση. Οι δυο ομάδες κατάφεραν να αποκλείσουν τις δυο ομάδες του Μάντσεστερ και φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα