Καμπανάκι στο Σάο Πάολο από FIFA

18:57 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι καθυστερήσεις στα έργα κατασκευής του Arena Corinthians στο είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, οδήγησαν τη FIFA να απειλήσει την οργανωτική επιτροπή με αφαίρεση της συγκεκριμένης έδρας.

«Οι εργασίες πρέπει να επιταχυνθούν» τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Βραζιλία. «Να μην ξεχνάμε, δεν είναι απειλή.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα μέχρι τη στιγμή που θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της διοργάνωσης την 1η Αυγούστου» επεσήμανε.

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Μάρτιο, δυο μήνες μετά τη διορία που έχει θέσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Παρά τις προειδοποιήσεις της FIFΑ, στελέχη της Κορίνθιανς δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μην οριστούν αγώνες στην υπό κατασκευή έδρα τους τονίζοντας : «Στόχος της Κορίνθιανς είναι να υπηρετήσει την πόλη και τη χώρα και για το λόγο αυτό αυξήσαμε τη χωρητικότητα του γηπέδου (σ.σ από 48,000 σε 68,000) και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οποιαδήποτε μορφή πίεσης».

Εκτός από το ματς της πρεμιέρας, το Arena Corinthians είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει άλλα τρία ματς ομίλων, έναν αγώνα της φάσης των «16» και έναν ημιτελικό.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η οργανωτική επιτροπή σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την έδρα της Σαο Πάολο «Μορούμπι», αλλά λόγω αποτυχίας να εξασφαλίσει χρηματικές εγγυήσεις για την ανακατασκευή του αναγκάστηκε να την αφαιρέσει από το πρόγραμμα το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα