Καφφάτος: Ανεβήκαμε επίπεδο

11:12 6/9/2013 - Πηγή: AEK365

Για μία ΑΕΚ που ανέβηκε επίπεδο και θα συνεχίσει τον ίδιο δρόμο της ανόδου, έκανε λόγο ο Δημήτρης Καφφάτος. Μιλώντας στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ο τερματοφύλακας της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ είπε αναλυτικά:

Για την συνολική παρουσία της ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

"Σίγουρα έχει ανέβει πολύ το επίπεδο της ομάδας. Γενικά κάναμε

μια καλή παρουσία και δεν το λέμε εμείς αυτό. Μας το έλεγε ο κόσμος που μας είχε δει πριν από δύο χρόνια στην Ευρώπη. Τους μείναμε πολύ καλά χαραγμένοι στη μνήμη. Ήρθαν οι οπαδοί μας και πανηγύρισαν μαζί μας, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και για το Πρεσόφ και γενικά για το χάντμπολ. Η ομάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά πάνω. Δεν περίμενα να δεθούμε τόσο γρήγορα. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι μαζί μόνο ενάμιση μήνα. Έχει αλλάξει πολύ ο βασικός κορμός της ομάδας. Οι Ζούγιοβιτς, Ράκσεβιτς, Καρυπίδης και Σανίκης, ενσωματώθηκαν πολύ γρήγορα όμως με το κλίμα και τα θέλω της ομάδας. Γενικά έχουμε ωριμάσει πάρα πολύ. Θα πω ξανά ότι αυτή η ομάδα, είναι η ομάδα της δεκαετίας στην Ελλάδα".

Για τους αγώνες με την Ντιναμό Μινσκ και την Μπεσίκτας

"Δείξαμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο. Πιστέψαμε στις δυνατότητες μας. Όταν ξεφύγαμε στο σκορ με την Μινσκ και συνειδητοποιήσαμε ότι πάμε να πετύχουμε κάτι που δεν το περίμενε όλη η Ευρώπη, κάπου αγχωθήκαμε και κάναμε πολλά λάθη. Σε γενικές γραμμές σταθήκαμε πολύ καλά. Η Μπεσίκτας ήταν πολύ καλή ομάδα. Μέσα στο γήπεδο δεν φάνηκε η διαφορά στο μπάτζετ, αφού αυτή ομάδα είχε παραπάνω από διπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας. Φαντάσου ότι με την Μινσκ, στο στοίχημα η νίκη των Λευκορώσων έδινε απόδοση 1.01 και η δική μας έδινε... 30! Κι όμως, με αυτή την εμφάνιση που κάναμε, η απόδοση μας για νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας, έπεσε στο 1.60. Ουσιαστικά δηλαδή, τραντάξαμε τα νερά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες, αφού όλοι θέλουμε διακρίσεις. Έχουμε και διάθεση και θέληση. Θέλουμε να ζήσουμε ένα γεμάτο γήπεδο στο χάντμπολ, από οπαδούς της ΑΕΚ. Θα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα".

Για τον στόχο για πρόκριση στους ομίλους του EHF Cup

"Πλέον περιμένουμε την κλήρωση. Σε αυτά τα επίπεδα σίγουρα περιμένεις ότι θα βρεις ισχυρές ομάδες. Όπως και να έχει, το ότι είμαστε στους ισχυρούς, σημαίνει ότι αποφεύγουμε ομάδες μεγαθήρια. Ωστόσο, θα βρούμε ομάδες που διψάνε για να μπουν στους ομίλους, όπως διψάμε και εμείς άλλωστε. Ο στόχος μας, είναι όποια ομάδα και να έρθει στον δρόμο μας, να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στους ομίλους του EHF Cup, που θα είναι σημαντικό και για την ιστορία της ΑΕΚ και για το ελληνικό χάντμπολ γενικά. Από την στιγμή που θα μπούμε στους ομίλους θα δώσουμε χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ και πίστεψε με, μπορούμε να ζήσουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες αυτή την σεζόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα