Και το «παραμύθι» συνεχίζεται…

23:46 22/2/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»-ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ- ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: «Σεντ Τζέικομπς Παρκ»
Προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League απέκτησε η Βασιλεία έναντι της Μπάγερν Μονάχου, αφού επικράτησε των Βαυαρών με 1-0 στην αναμέτρηση του «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» σε ένα αγώνα με πρωταγωνιστές τους δύο γκολκίπερ. Η Μπάγερν έχασε καλή ευκαιρία στο 2' όταν ο Ριμπερί τροφοδότησε τον Γκόμεζ, ο

οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σομέρ αλλά πλάσαρε άστοχα. Οι Βαυαροί απείλησαν και στο 5' όταν Αλάμπα και Ρόμπεν έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος τροφοδότησε τον Ριμπερί, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Σομέρ να διώχνει σε κόρνερ. Η Μπάγερν «φλέρταρε» με το προβάδισμα στο 12' όταν ο Κρόος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ριμπερί τετ α τετ με τον Σομέρ, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Οι Ελβετοί απείλησαν στο 17' όταν ο Χούγκελ τροφοδότησε τον Στρέλερ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Στεϊνχόφερ ο Ντράγκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Νόιερ με εκτίναξη στην γωνία του έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε. Η Βασιλεία άγγιξε το 1-0 και στο 19' όταν Τζάκα και Στρέλερ έπαιξαν το ένα-δύο και ο δεύτερος πάσαρε στον Αλεξάντερ Φράι, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Οι Γερμανοί απείλησαν στο 29' με τον Σομέρ να αποκρούει το σουτ του Λαμ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 34' ο Λαμ σέντραρε από τα αριστερά για τον Γκόμεζ που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σομέρ μπλόκαρε. Η Βασιλεία έχασε καλή ευκαιρία στο 55' όταν ο Τζάκα τροφοδότησε τον Στρέλερ που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Μπατστούμπερ έδιωξε σε κόρνερ με προβολή. Η Μπάγερν απάντησε στο 62' όταν Ριμπερί και Ρόμπεν συνδυάστηκαν και ο Γάλλος πάσαρε στον Αλάμπα, ο οποίος σούταρε άουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι Βαυαροί άγγιξαν το προβάδισμα στο 67' όταν ο Κρόος τροφοδότησε τον Ρόμπεν που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο Σομέρ έδιωξε σε κόρνερ. Η Μπάγερν απείλησε ξανά στο 72' όταν ο Ρόμπεν με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Γκόμεζ τετ α τετ με τον Σομέρ, όμως ο γκολκίπερ των Ελβετών έδιωξε το πλασέ του «Σούπερ-Μάριο». Η Βασιλεία πήρε την σπουδαία νίκη στο 86' όταν ο Χούγκελ πάσαρε στον Ζουά, ο οποίος τροφοδότησε τον Στόκερ που με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Νόιερ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σομέρ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Αμπραχάμ, Στεϊνχόφερ, Χούγκελ, Φ.Φράι (66' Στόκερ), Τζάκα, Σαγκιρί (83' Ζουά), Στρέλερ, Α.Φράι (90' Καμπράλ).
ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Νόιερ, Ραφίνια, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπατστούμπερ, ,Αλάμπα, Κρόος, Ριμπερί (71' Μίλερ), Ρόμπεν, Γκόμεζ (89' Όλιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα