Και... τότε οι τρεις τους!

17:24 31/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Basket League και μία από τις ενδιαφέρουσες μάχες είναι αυτή της εισόδου στην τετράδα. Οι διεκδικητές είναι τρεις και δύο εξ αυτών, η ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα αναμετρηθούν την προτελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Το πρωτάθλημα, ωστόσο, «παγώνει» για τρεις εβδομάδες με τη διακοπή λόγω του κυπέλλου και του Πάσχα και οι δύο μεγάλοι «χαμένοι» είναι η ΑΕΚ και ο τρίτος της «παρέας», Άρης. Η Ένωση, γιατί προέρχεται από 5 σερί νίκες, έχοντας βρει αγωνιστικό ρυθμό, ο Άρης, γιατί κινδυνεύει -με την πιθανότατη παρουσία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας- να μείνει ανενεργός για ένα μήνα.

Οι κίτρινοι βρίσκονται μεν στην 4η θέση (που σημαίνει πλεονέκτημα στην πρώτη φάση των πλέι οφ απέναντι στον 5ο της βαθμολογίας) και υπερτερούν έναντι του ΠΑΟΚ σε ισοβαθμία, ωστόσο έχουν να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, κάνοντας τουλάχιστον 2 νίκες και προστατεύοντας τη διαφορά των 4 πόντων από την ΑΕΚ, θα τερματίσει 3ος. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον προκριθεί στους ημιτελικούς θα αντιμετωπίσει -πιθανότατα- τον (2ο της βαθμολογίας) Παναθηναϊκό (για τερματίσουν 1οι οι πράσινοι χρειάζονται 4 νίκες και +7 επί του Ολυμπιακού).

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, στοχεύει στο «9 στα 9». Πιο δύσκολοι φαίνονται ο αγώνας στο Ρέθυμνο και αυτός με τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της εισόδου στην 4άδα, μετά την υπερκάλυψη της διαφοράς με τον Άρη και του πλεονεκτήματος, σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, είναι πλέον απόλυτα εφικτός.

3. ΠΑΟΚ 37β.: Κηφισιά *, Κολοσσός, ΑΕΚ *, Τρίκαλα

4. Άρης 36β.: Παναθηναϊκός, Τρίκαλα *, Ολυμπιακός, Ρέθυμνο *

5. ΑΕΚ 35β.: Τρίκαλα, Ρέθυμνο *, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ*

*Με αστερίσκο τα εκτός έδρας

Keywords
Τυχαία Θέματα