Καιγεται ξανά η Άνδρος

08:41 18/8/2013 - Πηγή: AEK365

H Άνδρος καίγεται ξανά! Είναι απίστευτο, αλλά το νησί περνά εκ νέου την ίδια τραγική δοκιμασία με τους κατοίκους της να δίνουν μάχη με τις φλόγες από χθες αργά το βράδυ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα της φωτιάς είναι δυο και είναι ανεξέλγκτα! Το ένα στον Άγιο Πέτρο είναι περίπου δυο χιλιόμετρα.
Το άλλο μέτωπο είναι στην περιοχή Άνω Γαύριο. Οι φλόγες απειλούν σπίτια με αποτέλεσμα μετλα τα μεσάνυχτα να αρχίσει η εκκένωση δυο χωριών. Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση από τις φλόγες

υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Τεράστια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο νησί πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι κι έτσι η φωτιά εξαπλώνεται επικίνδυνα. Επίσης εξαιτίας των ανέμων είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες...
Στο σημείο μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα επιχειρούσαν μόνο 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες ενώ από την πρώτη στιγμή έσπευσαν εθελοντές Δασοπυροσβέστες της περιοχής, ενισχυόμενοι από την υδροφόρα και το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.
Από την Αθήνα για την Άνδρο ξεκίνησε οχηματαγωγό με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από τη Σύρο ξεκίνησαν άλλα 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα